Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zeer grote brand treft zeven woonwinkels

Op de avond van donderdag 9 november brak er (wederom) een zeer grote brand uit op het bedrijventerrein Ekkersrijt, bij Eindhoven en Son en Breugel. Wat aanvankelijk leek te zijn bedwongen rond 20.00 uur, laaide opnieuw op omstreeks 21.30 uur, waarna de brandweer opnieuw in actie moest komen. Een deel van het dak moest zelfs gesloopt worden om de vlammenzee effectief te bestrijden. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers gevallen.Met een inzet van veel manschappen en materieel trachtte de brandweer de vlammen te bedwingen. De melding kwam rond 18.00 uur binnen, gericht op de woonwinkel Leen Bakker. Al snel schaalde de brandweer op naar een zeer grote brand, met zes blusvoertuigen en drie hoogwerkers in de strijd.

Helaas is de schade aanzienlijk. De volledige inventaris van prominente winkels zoals Kwantum, Leen Bakker, Beter Bed, Beddenreus, Swiss Sense en BuitenHof Tuinmeubelen is verloren gegaan. Ook bij Woonexpress is er aanzienlijke schade geconstateerd.


Bedrijventerrein Ekkersrijt.

Een woordvoerder van de brandweer benadrukte dat snel handelen cruciaal was om de impact te beperken. Indien het vuur volledig grip had gekregen op alle (houten) meubels van Leen Bakker, zou de schade onbeheersbaar zijn geweest. Over de oorzaak van de brand is momenteel nog niets bekend. Gelukkig zijn er geen slachtoffers of gewonden te betreuren, aldus de woordvoerder.

Opmerkelijk is dat dit niet de eerste grote brand is dit jaar op Ekkersrijt. In het voorjaar richtte een brand al enorme schade aan bij Kwantum, Beter Bed en Leen Bakker. Ook herinnert men zich nog levendig de verwoestende brand bij het naastgelegen Prodrive, die het volledige gebouw van dat bedrijf in de as legde. De vraag naar structurele maatregelen op het bedrijventerrein lijkt gerechtvaardigd gezien deze herhaalde incidenten.

Bronnen: BN DeStem, Omroep Brabant en Ons Son en Breugel


Publicatiedatum: