Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
FOTOREPORTAGE

Wisselende reacties exposanten Meubelbeurs

Van zondag 5 tot en met 9 november stonden de deuren van de Brusselse Expo open voor het professionele bezoek dat de Meubelbeurs Brussel kwam bezoeken. Honderden exposanten uit binnen- en buitenland hadden hun nieuwste collecties tentoongesteld.

Ervaringen exposanten
Het team van Wonen360 deed, verspreid over drie dagen, een rondgang langs de Nederlandse en Belgische exposanten, maar ook langs internationale merken voor de nieuwe editie die begin volgend jaar live gaat.

We vernamen van de standhouders dat het aantal bezoekers zondag en maandag het hoogst waren. Vooral Nederlanders kwamen naar de Belgische hoofdstad om de nieuwste trends en producten te spotten op het gebied van interieur, meubels, slapen en lifestyle. Naast deze groep waren ook veel Belgische bezoekers en iets minder Duitse bezoekers ontvangen op de stands.Wonen360 maakte een fotoreportage van alle Belgische en Nederlandse exposanten, inclusief wat internationale merken. Bekijk ze hier.

De reacties en beleving van exposanten waren wisselend: de een had een topeditie, waar men te weinig personeel had staan in de stand om de bezoekers en klanten te woord te staan en meer 'geschreven' dan vorig jaar. De ander vond het aantal bezoekers minder en twijfelde over vervolgdeelname volgend jaar aan de beurs. Toch overheerste de positieve stemming, ondanks de toch wel wat spannende en uitdagende tijden in de gehele economie. ''Klanten zien weer uit naar nieuwe collecties en kleuren, maar ook het netwerken en verwelkomen van klanten wordt zeer gewaardeerd!''

Ook waren bezoekers en exposanten blij verrast over de opzet van de beurs. Het had een ware upgrade gekregen, veel aandacht besteed aan de opbouw van stands, thema plekken tussen de hallen door en goed verzorgd. Het thema 'Future is FurNATURE' kwam ook op meerdere plekken terug.


Brusselse Expo waar de Meubelbeurs plaats vond.

Meubeltrends die we gespot hebben:
-Veel opvallende kleuren. Warme (herfst)tinten waarbij terra eruit sprong. Ook roze zagen we veel terug in de diverse collecties.
-Organische vormen: Deze trend is nog steeds erg populair en wordt doorgetrokken in banken, salon- en eettafels en vloerkleden.
-De bouclé en 'fluffy' stof wordt ook nog veel gezien en dan met name op de royale fauteuil. Hoe zachter, hoe beter!
-Natuurlijke materialen, zoals walnoot en eik, maar ook de marmeren print, en dan met name de witte kleur gecombineerd met zachtere aders, is erg trendy. We zagen deze terug in tafelbladen, maar ook afgewerkt op dressoirs en salontafels.
-Duurzaamheid en recyclebare meubels kon je uiteraard ook niet omheen en wordt bijna een vereiste.


Bekijk hier alle foto's van de beurs