Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De Archive tafellamp ontworpen door Studio Sløyd voor Northern

Minimale elementen, maximaal effect

Drie gebogen stalen platen, precieze hardware en zorgvuldige details komen samen om de Archive tafellamp van Northern te creëren. De gewelfde kap reflecteert subtiel een instelbaar warm licht en werpt een zachte gloed naar buiten en naar beneden op de metalen voet en het tafeloppervlak. Ontworpen door de Noorse Studio Sløyd, is de toepasselijke naam Archive een eigentijdse kijk op de klassieke bibliotheek tafellamp. Het project begon als een serie papieren modellen gemaakt tijdens Designers' Saturday, Oslo's grootste en belangrijkste nationale designevenement.

Archive is de eerste samenwerking tussen het Scandinavische designmerk Northern en Studio Sløyd, een naam die is afgeleid van het Sløyd-onderwijs uit het midden van de 19e eeuw - een ambachtelijk onderwijssysteem dat de nadruk legt op het verkennen en manipuleren van materialen. Studio Sløyd, met zijn materiaalgerichte ethos, heeft de eerste vouwen en verkennende rondingen van papier vakkundig vertaald naar opvallend staal, verkrijgbaar in twee formaten, elk met keuze uit twee kleuren.

De ontwerpers zeggen: "We hopen dat onze lamp een object wordt dat de gebruiker zal koesteren en waar hij lang mee zal leven".

Northern is gevestigd in Oslo en is een spin-off van Northern Lighting, dat zijn portfolio uitbreidde met meubels, verlichting en accessoires gemaakt van natuurlijke materialen. Het merk belichaamt echte ambachtelijke kunstzinnigheid, geïnspireerd door de eenvoud en warmte die synoniem zijn aan Scandinavisch design.

Bron: archiproducts.com

Publicatiedatum: