Julie de Vries, oprichter van Baden Baden Interior: “Eigenlijk zijn we een soort mini woonwarenhuis”

Wie een huis bouwt of verbouwt, gaat niet over één nacht ijs. Vooral de inrichting behoeft een goed doordacht plan, wil je er lang van kunnen genieten. In het centrum van Amsterdam zit een kleine designstudio die hier wel raad mee weet. Wat je wens ook is, hier kun je terecht voor een compleet interieur en stijlvolle woonaccessoires.

“Hoewel we veel meer doen, is hoogwaardige badkamers op maat creëren van oudsher onze specialiteit”, zegt Julie de Vries, oprichter en manager van Baden Baden Interior. “Voor veel mensen is het aanleiding voor een bezoek aan onze winkel. Eenmaal binnen zien ze dat we nog veel meer voor hen kunnen betekenen. Van kleur- en lichtplannen tot raambekleding en van woonaccessoires tot zelfs kunst, wij kunnen voorzien in een totaalinterieur.”Mini woonwarenhuis
De showroom van de badkamer- en interieurwinkel laat een eclectische mix zien van kwalitatief hoogstaande producten, materialen en ideeën voor elke ruimte in huis. “Eigenlijk zijn we een soort mini woonwarenhuis”, zegt De Vries. “Op iets meer dan vierhonderd vierkante meter laten we een complete woninginrichting zien.” Te midden van de uitgestalde collectie werken de drie interieurarchitecten van Baden Baden Interior aan hun ontwerpen. “Klanten zien hen tekenen en moodboards creëren, maar kunnen ook bij hen terecht voor vragen en advies.”

Zo toegankelijk als de designers zijn, zo prettig is volgens De Vries de sfeer in de showroom. “Klanten ervaren het hier als een warm bad. Onze designers hebben de producten en materialen zodanig gekozen dat klanten het liefst een hele setting zouden willen meenemen.”

Iets moois voor iedereen
De badkamers die Baden Baden Interior levert, zijn in de regel maatwerk. De designstudio voert een uitgebreide collectie merken, waaronder de meer exclusieve labels Gessie, Vola, Samuel Heath, Volevatch, Il Granito en Botteganove. Toch wil De Vries vooral niet de schijn wekken dat je alleen met een grote portemonnee bij de badkamer- en interieurwinkel terecht kunt. “We willen iets moois creëren. Kwaliteit staat bij ons voorop, die is er in verschillende prijscategorieën. We werken uitsluitend met tijdloze producten en materialen waar we honderd procent achter staan, van leveranciers waar we op kunnen rekenen.”

Tijdloze producten
Woontrends volgt Baden Baden Interior bewust niet. “Trends komen en gaan”, zegt De Vries. “Waar we wel in meegaan zijn warme kleuren, zoals koper en messing voor bijvoorbeeld onze kranen. Desondanks kiezen de meeste mensen nog voor chroom of rvs in de badkamer. Ze willen graag iets moois en tijdloos waar ze nog jarenlang van kunnen genieten en niet na een paar jaar al op uitgekeken zijn. Daarvoor is de uitgave ook te groot.”

Volgens De Vries geldt dat ook voor het interieur. “Uiteraard vernieuwen we onze settings continu, maar in de basis zijn die altijd rustig en tijdloos. Wil je meer kleur aan je interieur toevoegen, dan kun je dat doen met onze woonaccessoires. Die zijn over een paar jaar makkelijker te vervangen dan grote objecten zoals een bank.”

Meer informatie:
Baden Baden Interior
Valkenburgerstraat 201A
1011 MJ Amsterdam
+31(0)20 531 8418
info@badenbaden.nl
www.badenbaden.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.