Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Opnieuw forse investering in loon:

IKEA investeert opnieuw flink in personeel: salarisverhoging tot 7,6 procent

De nieuwe cao van IKEA Nederland B.V. en IKEA Delft (onderdeel van Inter IKEA Systems B.V.) biedt tot 7,6% loonsverhoging in de komende 15 maanden. IKEA, werknemersvereniging W.I.M. en FNV Handel zijn dit overeengekomen tijdens het cao-overleg dat 6 november werd afgerond. Het is voor het tweede jaar op rij dat IKEA fors investeert in het belonen van de circa 6.850 medewerkers in Nederland. Vorig jaar ontvingen medewerkers in de lagere loonschalen al een structurele salarisverhoging van ruim 16%.

De bonden hebben het onderhandelingsresultaat van het cao-overleg voorgelegd aan hun leden. Zij kunnen zich hier de komende weken over uitspreken. De nieuwe cao loopt van 1 oktober 2023 tot en met 31 december 2024.



Salarisgroei
IKEA hecht veel waarde aan een eerlijke loonontwikkeling die inkomenszekerheid biedt en de gestegen kosten voor levensonderhoud kan opvangen. Het bedrijf wil dat alle collega's kunnen rondkomen, mee kunnen doen aan de samenleving en vooruit kunnen kijken. De belangrijkste afspraak is de structurele loonsverhoging in twee stappen: per 1 januari met 4,5% tot 6,4% voor de onderste schalen. Bij een goede of uitstekende individuele beoordeling kan daar nog een extra percentage bij komen. Een tweede loonsverhoging volgt vanaf 1 april 2024: 1,2% voor alle loonschalen in de cao.

Kim van der Hoeven, Co-worker Experience Manager IKEA Nederland: ''Met de nieuwe cao komen we tegemoet aan de behoeften van medewerkers en tegelijkertijd scheppen we een gezond langetermijnperspectief voor IKEA Nederland als geheel. We zijn trots dat we door middel van een innovatief onderhandelingstraject samen met onze sociale partners W.I.M. en FNV Handel tot dit resultaat zijn gekomen. Op deze manier profiteren al onze medewerkers ervan en dat hebben ze meer dan verdiend.''

Dick Wolbers, voorzitter W.I.M.: ''Het is goed dat we een resultaat hebben voor de IKEA-cao voor onze leden, dat geeft rust en duidelijkheid. Over de loonsverhoging zijn we tevreden. Onze leden hebben in de voorbereiding duidelijk gemaakt dat zij gezien willen worden en dat het vooral ook moet gaan over gezond werken en ouderenbeleid bij IKEA. Het is nog niet gelukt om daar concrete afspraken over te maken. Het komende jaar zullen we daar nog over in gesprek gaan om in de volgende cao-afspraken te maken.''

Daniëlle Wiek, bestuurder FNV: "Het waren stevige gesprekken. Maar er zijn uiteindelijk goede afspraken gemaakt over het verbeteren van de bestaanszekerheid, met vooral ook extra oog voor de medewerkers met lage inkomens. Dat was een belangrijke voorwaarde voor ons. Het minimum functieloon, bij IKEA, gaat per 1 april naar € 14,25 per uur.''

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast afspraken over loonontwikkeling en het op een concurrerend peil houden van de startsalarissen bij IKEA, voorziet de nieuwe cao in verbetering van verschillende arbeidsvoorwaarden. Daarbij gaat het onder meer om een gunstige overgangsregeling op weg naar het nieuwe pensioenstelsel en verhoging van de reiskostenvergoeding.

Meer informatie:
IKEA Nederland
www.ikea.nl

Publicatiedatum: