Hoe de drukte rondom de feestdagen verspreiden?

De feestdagen brengen veel vreugde, maar ook een enorme toename in online bestellingen. De webwinkels en bezorgers werken hard om alles op tijd te bezorgen. Maar ook de consument zelf kan een handje helpen om de drukte te verspreiden. Thuiswinkel.org geeft een aantal tips om te zorgen dat alles soepel verloopt voor iedereen.

  1. Vroeg bestellen: Geef jezelf wat ruimte en bestel je cadeaus ruim voor de dag waarop je ze nodig hebt. Wacht niet tot het laatste moment, tenzij het echt niet anders kan.
  2. Vermijd piekdagen: Bestel op doordeweekse dagen in plaats van het weekend. Hiermee ontlast je de piekdrukte bij webwinkels en bezorgers.
  3. Slimme bezorging: Kies een bezorgmoment waarop je zeker thuis bent en volg je pakket met Track & Trace. Als je plannen wijzigen, pas dan je bezorging aan, laat het bij de buren afleveren of op een afgesproken plek. Zo hoeft de bezorger niet onnodig extra te rijden.
  4. Servicepunten gebruiken: Als je niet thuis bent, kies dan voor aflevering op een servicepunt. Zo voorkom je dat de bezorger voor een gesloten deur staat en kun je het pakket ophalen op een geschikt moment.
  5. Blijf op de hoogte: Meld je aan voor de nieuwsbrief van je favoriete webwinkel om op de hoogte te blijven van aanbiedingen en deals.
  6. Kortingen: Vele webshops bieden al voor Black Friday en de feestdagen kortingen aan. Wachten tot die ene vrijdag is vaak niet nodig.
  7. Aankopen bundelen: Probeer zoveel mogelijk cadeautjes in één keer te kopen bij dezelfde webwinkel. Dit verlicht niet alleen de drukte, maar kan ook handig zijn voor jou.

"Als consument kan je dus ook zeker een steentje bijdragen aan de drukte rondom de feestdagen. Met deze tips hopen we op een vlotte en stressvrije feestdagenperiode voor iedereen", aldus Thuiswinkel.org.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.