Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'De nieuwe Stilnovo lamp is transparant en etherisch'

Een transparante koepel die doet denken aan het silhouet van de maan: Demí Moon, de nieuwe Stilnovo vloerlamp ontworpen door Mirco Crosatto. Met haar minimalistische lijnen combineert deze nieuwe lamp een diffuser geïnspireerd op klassieke architectuur met een structuur die vintage esthetiek uitstraalt.

De transparante diffuser van thermogevormd PMMA is, net als zijn broer Demí, geïnspireerd op de koepel van het Romeinse Pantheon, in het bijzonder de centrale ring waardoor natuurlijk licht de binnenruimtes verlicht. Bij Demí Moon wordt het licht echter rechtstreeks door de centrale opening uitgestraald. Dankzij de OptiLight™-technologie verspreiden de onderrand en de duizenden lasermicroincisies op het oppervlak, zodra ze verlicht zijn, zacht en gelijkmatig licht dat gegenereerd wordt door de verborgen LED-bron in de grote centrale opening.

De lamp biedt uitstekende sfeerverlichting en ook gerichte verlichting, perfect om aangenaam te lezen of om zwak verlichte gebieden of hoeken van het huis te verlevendigen door de koepel gewoon naar wens te richten. De koepel kan in twaalf verschillende standen worden gekanteld en blijft stabiel staan dankzij het vergrendelingssysteem, terwijl de hele bovenstructuur horizontaal kan draaien, wat zorgt voor veel flexibiliteit bij het positioneren.

Zelfs als hij is uitgeschakeld, verandert de transparante koepel van Demí Moon in een etherisch, soms bijna onzichtbaar object, wat zorgt voor maximale discretie en aanpassingsvermogen. Terwijl de diffuser teruggrijpt naar de klassieke architectuur, is het statief dat het ondersteunt geïnspireerd op oude lampen die door fotografen werden gebruikt. Het is een op vintage geïnspireerd detail dat opnieuw wordt geïnterpreteerd in een hedendaagse context.

Demí Moon is verkrijgbaar in twee kleurvariaties: wit en zwart, met chromen details. De structuur is gemaakt van aluminium, terwijl de diffuser is vervaardigd van microgeïnciseerd transparant PMMA. De lamp is dimbaar, zodat je de juiste hoeveelheid licht kunt kiezen op basis van de omgeving en het tijdstip van de dag. De lamp is verkrijgbaar in twee kleurtemperaturen, waarbij je kunt kiezen tussen 3000K en 2700K.

Bron: archiproducts.com

Publicatiedatum: