Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Producent van badkamermeubilair uit Zutphen komt in handen van Zweeds bedrijf

Svedbergs Group, een beursgenoteerde Zweedse fabrikant van badkamermeubilair, heeft onlangs een overname aangekondigd. Deze overname betreft hun Nederlandse branchegenoot, Thebalux, een specialist in badkamermeubelen. De ondernemingswaarde van de producent uit Zutphen wordt geschat op €44,5 miljoen. Ongeveer honderd man werken voor Thebalux.


Foto: Thebalux.

Met deze strategische zet beoogt Svedbergs Group hun positie als toonaangevende badkamergroep in Noord-Europa te versterken. Naast hun activiteiten in Zweden zijn ze sinds 2021 actief in Noorwegen, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk. Dit bedrijf, dat al meer dan een eeuw bestaat, heeft een jaarlijkse omzet van meer dan €150 miljoen.

De verkoop van Thebalux wordt georganiseerd door de directeur en grootaandeelhouder, Jeroen Hoetink, die in de jaren negentig een belangrijke rol speelde bij de oprichting van dit succesvolle bedrijf. Interessant is dat Jeroen Hoetink, na de voltooiing van de verkoop, zijn functie als directeur voor onbepaalde tijd zal blijven vervullen. Het is het vermelden waard dat Thebalux ook over een productiefaciliteit in Biddinghuizen beschikt, wat bijdraagt aan de uitgebreide productiemogelijkheden van de nieuwe gecombineerde entiteit.

Meer informatie:
Thebalux
Hoge Balver 19
7207 BR Zutphen
0575-588333
[email protected]
www.thebalux.nl

Svedbergs Group
www.svedbergsgroup.com

Publicatiedatum: