'Veel minder lampenwinkels in Nederland'

Nieuwe cijfers van BoldData tonen aan dat het aantal fysieke lampenwinkels in Nederland in de afgelopen 15 jaar gehalveerd is. Van de 400 winkels die er in 2008 waren, zijn er in 2023 nog slechts 235 overgebleven.Dit jaar heeft zich wederom een aanzienlijke daling voorgedaan, waarbij 25 winkels (9,6 procent) definitief hun deuren hebben moeten sluiten. Tegelijkertijd is de online verkoop van lampen sterk in opkomst, met maar liefst 62 procent van de lampenwinkels die nu ook een online verkooppunt hebben.

Interessant is dat het merendeel van de fysieke lampenwinkels in Nederland zich in Amsterdam bevindt, met 25 winkels, wat meer dan 10 procent vertegenwoordigt van het totale aantal. Zowel Den Haag als Rotterdam volgen met elk 15 lampenwinkels.

CEO Daan Wolff van BoldData wijst op het feit dat veel lampenwinkels eenmanszaken zijn als een van de redenen voor hun verdwijning. Het ontbreken van opvolging voor deze gespecialiseerde zaken draagt bij aan hun verdwijning uit het winkellandschap.

Meer informatie:
BoldData
www.bolddata.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.