Personeel in houthandel legt vandaag opnieuw werk neer

Werknemers in de Nederlandse houthandel leggen vandaag (6 november) voor de tiende keer het werk neer. Vakbonden FNV en CNV willen met de acties een betere cao afdwingen. De werkonderbreking volgt op de landelijke 48-urige staking van vorige week.Inschrijf-locaties
De stakende FNV leden schrijven zich op maandag 6 november, van 08.00 tot 10.00 uur, in op de volgende 6 FNV vakbondshuizen:

  • Vakbondshuis Amsterdam, Derkinderenstraat 2-8
  • Vakbondshuis Deventer, Gotlandstraat 2a
  • Vakbondshuis Eindhoven, Dr. Cuyperslaan 47
  • Vakbondshuis Heerenveen, Koornbeursweg 32
  • Vakbondshuis Rotterdam, Pegasusweg 200
  • Centraal Vakbondshuis/(FNV hoofdkantoor) Utrecht, Hertogswetering 159

FNV actieco├Ârdinator Dennis Vereggen: "Onze leden staan er steeds strijdbaarder in bij steeds meer Houthandels in het land. Zij gaven ons tijdens de eerste landelijke 48-uurs staking van afgelopen donderdag en vrijdag aan om maandag weer door te staken. Want ook na een aantal succesvolle werkonderbrekingen in diverse provincies en onze 24-uurs staking de week er voor weigeren de werkgevers nog altijd een goede cao af te spreken. Het hou(d)t echt een keer op. Onze eis van 6% + 100 euro loonsverhoging en iedereen in de cao blijft recht overeind staan."

Op 29 september liep het door FNV Bouwen & Wonen verstuurde ultimatum naar de Vereniging van Nederlandse Houtondernemingen (VVNH) voor een goede, nieuwe cao af. De VVNH liet echter weten niet op de gestelde cao eisen in te gaan.

Bron: FNV


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.