Foscarini presenteert collectie 'verfijnde, elegante familielampen'

Foscarini presenteert Chapeaux, ontworpen door Rodolfo Dordoni. "Chapeaux is een verfijnde, elegante familie lampen waarin delen van de compositie tot een minimum zijn teruggebracht. Een collectie tafellampen met drie persoonlijkheden, drie lichtsferen en drie verschillende benaderingen van decor." Dat meldt Foscarini in een persbericht.Chapeaux is het resultaat van een langdurige samenwerking met Rodolfo Dordoni. Chapeaux is een familie tafellampen die opvalt door zijn hoedvormige diffuser. Chapeaux wordt aangeboden in drie versies, waarbij gebruikt is gemaakt van verschillende vormen en materialen.

Chapeaux is een project dat gebaseerd is op maximale verbinding en vereenvoudiging en is gevormd door drie onderdelen, die simpelweg op elkaar rusten. Een steun van pyrex die bijna uit het zicht verdwijnt, een zwevende kern van licht die alle technische componenten omsluit en verbergt en drie verschillende, vrij geplaatste ‘hoeden’, in drie verschillende materialen – metaal, glas en porselein.De Chapeaux V hoed in geblazen glas vertegenwoordigt een moderne interpretatie van traditie. De allure van de diffuser in gecoat geblazen glas – ook als de lamp uit staat – wordt versterkt door het warme, uitnodigende licht, dat in de ruimte wordt verspreid als de lamp in gebruik is.

Het meest minimalistische item in de serie is Chapeaux M, de versie met de hoed-reflector in metaal, ontworpen voor hedendaagse interieurs. Slank en licht in gewicht, benadert deze lamp de essentie van de functie van licht dat reflecteert op een oppervlak: ideaal als bureaulamp.

Chapeaux P is een diffuser van porselein met een zachte vorm en beperkte dikte. Dit kostbare materiaal zorgt voor een delicate helderheid. Hij filtert het licht, terwijl het oppervlak eronder wordt verlicht.

Meer informatie:
Foscarini
www.foscarini.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.