Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Branchevereniging voor Nederlandse houtondernemingen profileert zich op actuele dossiers

We staan aan de vooravond van een grootschalige uitbreiding van de biobased economie. De Koninklijke VVNH, de branchevereniging voor Nederlandse houtbedrijven, is vastbesloten om obstakels te verwijderen en kansen te benutten voor haar leden. De vereniging positioneert zichzelf als een autoriteit op actuele vraagstukken en staat klaar om vragen van bedrijven te beantwoorden over hoe zij kunnen profiteren van deze ontwikkelingen. Vanwege deze belangrijke ontwikkelingen bieden ze nu een kortingsactie aan voor houtbedrijven die nog geen lid zijn.

Maatschappelijke uitdagingen zijn van alle tijden. In de afgelopen jaren hebben ondernemers te maken gehad met uitdagingen zoals de coronapandemie, schommelende prijzen van hout en andere materialen, en de beschikbaarheid van hout. In de komende jaren worden de uitdagingen voor de houtsector alleen maar groter. Als VVNH werken we, samen met onze leden, aan het verbeteren van de marktomstandigheden waarin onze leden opereren."Een voorbeeld hiervan is de European Union Deforestation-free Regulation (EUDR)," zegt Paul van den Heuvel, directeur van de VVNH. "De EUDR is een wet die ervoor moet zorgen dat producten niet bijdragen aan ontbossing of bosdegradatie. Er is nog veel onduidelijkheid over deze wet. Daarom heeft de VVNH een werkgroep EUDR opgericht, waarin we exclusief voor onze leden proberen om alle onduidelijkheden helder te krijgen, in samenwerking met onze Europese partners, ETTF en CEIbois, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Op deze manier blijven onze leden altijd op de hoogte en goed voorbereid op dergelijke ontwikkelingen, zoals de aanstaande invoering van de EUDR."

Een tweede voorbeeld van wat de VVNH speciaal voor haar leden doet, heeft betrekking op hout en brandveiligheid. Na de brand in de Grenfell Tower in Londen in 2017 werden er vragen gesteld in de Tweede Kamer over de brandveiligheid van gebouwen in Nederland, met name in hogere gebouwen. De VVNH houdt dit soort zaken nauwlettend in de gaten, communiceert hierover en helpt haar leden zich voor te bereiden op nieuwe eisen van de Europese wetgeving, onder andere door zelf brandtesten te laten uitvoeren. De resultaten van deze tests zijn exclusief beschikbaar voor leden en kunnen worden gebruikt bij de verkoop van hout.

De VVNH is ook actief betrokken bij ontwikkelingen met betrekking tot de aanstaande Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen en verbouwen (Wkb), CAO-onderhandelingen, milieugegevens (LCA's, MKI, MPG, CO2), CITES en douaneaangelegenheden. Bovendien is de VVNH, samen met de branchevereniging voor de timmerindustrie, de initiatiefnemer van de marketingcampagne 'Hout. Natuurlijk van Nu' om meer gebruik van hout in de bouw te bevorderen. De VVNH ondersteunt, informeert, organiseert, verbindt en behartigt de belangen van haar leden in verschillende fora. Als vereniging hebben we altijd het belang van onze leden voor ogen, met als doel de financiƫle gezondheid van de houtsector in Nederland te waarborgen.

Lidmaatschap bij onze branchevereniging biedt niet alleen toegang tot waardevolle informatie en exclusieve bijeenkomsten, maar betekent ook dat je deel uitmaakt van een gemeenschap die de drijvende kracht is achter een duurzame houtsector en een groenere bouwsector. De VVNH staat altijd open voor nieuwe leden en biedt nu een kortingsactie aan tot 1 januari 2024: 30% korting op het eerste jaar van het lidmaatschap bij een lidmaatschap voor drie jaar.

De Koninklijke VVNH is de overkoepelende werkgeversorganisatie voor groothandelsbedrijven in hout en plaatmateriaal. Met 115 leden is de VVNH de vertegenwoordiger van de aangesloten houtimporteurs en houthandelaren.

Meer informatie:
De Koninklijke VVNH
www.vvnh.nl

Publicatiedatum: