Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Daling verkoopvolume woondetailhandel zet door

Voor het eerst dit jaar is er sprake van een negatieve omzetontwikkeling in de woonbranche. Woonwinkels (winkels in meubels, verlichtingsartikelen en artikelen voor woninginrichting met een algemeen assortiment) noteerden in september een daling van de omzetwaarde van 3,2 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder volgens het CBS. De omzetdaling werd veroorzaakt door een lager verkoopvolume, welke niet volledig kon worden gecompenseerd door een hoger prijsniveau. Het verkoopvolume daalde met 5,6 procent.



Het prijsniveau is in het jaar 2023 in de woondetailhandel iedere maand structureel toegenomen. Als gevolg daarvan bleef de omzetwaarde ook elke maand groeien ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. In de maand september zien we voor het eerst dat de daling van het volume groter was dan de prijsstijging, waardoor de omzetwaarde in de woondetailhandel voor het eerst dit jaar in een maand negatief was.



Eigenlijk wordt de economische situatie voor de woondetailhandel nu pas echt voelbaar met een teruglopende omzet. Maar feitelijk gaat het het hele jaar al niet zo goed in de branche; de inflatie was, met uitzondering van de maand januari, iedere maand hoger dan de omzetgroei. Daardoor ontwikkelde de omzetwaarde zich nog wel positief, maar het verkoopvolume daalt reeds sinds februari.

Meer informatie:
Van Es Marketing Services
Willem de Clercqstraat 53
7604 AR Almelo
0546 45 66 62
[email protected]
www.marktdata.nl

Publicatiedatum: