Donderdag en vrijdag opnieuw landelijke stakingen in de houthandels

"Het bod van de werkgevers voor een nieuwe cao is te veel te mager"

Na de landelijke actiedag van afgelopen donderdag, roept CNV Vakmensen medewerkers in de Nederlandse houthandels opnieuw op het werk neer te leggen. Deze keer twee dagen achter elkaar (48 uur) en wel op donderdag en vrijdag 2 en 3 november. "Het bod van de werkgevers voor een nieuwe cao is te veel te mager", zegt Saskia Spaargaren van CNV Vakmensen. "Dat hebben de medewerkers inmiddels meerdere keren duidelijk gemaakt. Maar de werkgevers willen niet naar ze luisteren. Daarom komen we opnieuw in actie."

"Deze mensen willen net als andere werknemers gecompenseerd worden voor de hoge inflatie", vervolgt Spaargaren. "De werkgevers doen net alsof ze daar in meegaan, maar bieden nu het er op aan komt veel te weinig. Om hun ongenoegen kracht bij te zetten, legden medewerkers afgelopen weken al zes keer hun werk neer in estafettevorm. En bovendien nog een keer tijdens een landelijke actiedag afgelopen donderdag."Bizar
Helaas maakten de acties van de medewerkers geen indruk op hun bazen. "Bizar dat de werkgevers nog steeds denken dat ze met hun verhaal wegkomen, terwijl medewerkers zo duidelijk aangeven het niet te pikken", zegt Spaargaren. Concreet eisen de bonden dat de lonen omhooggaan met € 100 + 6%. Wat de werkgevers daar met een ingewikkelde rekensom tegenoverstellen, komt niet in de buurt. Bovendien willen de vakbonden dat de loongrens wordt afgeschaft. Mensen die daarboven verdienen, vallen buiten de cao en hebben daardoor geen recht op loonsverhogingen en andere collectieve afspraken. De werkgevers willen de loongrens echter graag behouden.

Bron: CNV


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.