Hml Bedding neemt het belang van een goed matras onder de loep

Een goed matras heeft grote invloed op de kwaliteit van slaap. Hoe beter je slaapt, hoe prettiger je de dag doorkomt. Slecht slapen kan namelijk grote gevolgen hebben voor je gezondheid en humeur. Wanneer je niet lekker slaapt is het verstandig eens goed naar je matras te kijken. Hml Bedding heeft in een blog tips om je nachtrust te verbeteren.Wat is een goed matras voor jou?
"Wat voor jou een goed matras is, hoeft voor de ander helemaal geen goed matras te zijn. De juiste keuze is namelijk super persoonlijk. Dit is afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren, maar ook van je lengte, gewicht, postuur, warmtebeleving en slaaphouding. Daarnaast is het belangrijk dat wanneer je rug-, nek- of schouderklachten hebt, je dit ook meeneemt in de keuze voor een goed matras. Heb je last van allergieën? Dan is het ook van belang dit aan te geven bij het uitzoeken van een goed matras voor jou."

Goed matras kiezen per slaaphouding
"Je slaaphouding is zeer bepalend bij de keuze voor het juiste matras. Ben je een buikslaper? Kies dan voor een matras met stevig ligcomfort. Door deze houding komt er meer druk op je onderrug en nek te staan waardoor deze voldoende ondersteuning nodig hebben. Slaap je graag op je zij? In deze slaaphouding komt er extra druk op de schouders, heupen en knieën. Kies daarom voor een druk verlagend matras met verschillende comfortzones. Slaap je liever op je rug, dan is je lichaam volledig en goed ondersteund. Een matras met voldoende stabiliteit om je wervelkolom extra te ondersteunen is voor deze houding het meest geschikt."

Waarom een goed matras belangrijk is
"Slapen op een goed matras zorgt ervoor dat je minder last hebt van rug-, nek-, of schouderklachten. Een matras kan natuurlijk geen wonderen verrichten, maar als je snel last hebt van bovengenoemde klachten is een goed matras een absolute must. Daarnaast zorgt een goed matras natuurlijk voor iedereen voor een goede nachtrust. Dit zorgt weer voor een betere concentratie, beter humeur, betere bloedcirculatie en bloeddruk, betere mobiliteit en meer energie."

Wanneer een matras vervangen?
"Een matras gaat gemiddeld 10 jaar mee. Voor een boxspring matras is de levensduur zelfs nog een paar jaar langer. Zeker wanneer je op het matras een topper hebt liggen, kan het matras een stuk langer meegaan. Je kunt dan rekening houden met een levensduur van 10 tot 15 jaar. Wanneer je merkt dat je matras niet meer voldoende ondersteuning biedt of er kuilen in ontstaan, is het tijd voor een nieuw exemplaar.

Bij de aanschaf van een goed matras is het belangrijk dat je deskundig advies krijgt bij een beddenspeciaalzaak. Hier wordt je voorzien van alle gewenste informatie en kun je proefliggen om tot de juiste matraskeuze te komen", besluit Hml Bedding.

Meer informatie:
Hml Bedding
www.hmlbedding.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.