Gerben Löwik: "Mijn overleden vader was een meubelman in hart en nieren"

Vorige week werd bekend dat oud-directeur Harrie Löwik van Löwik Wonen en Slapen op 77-jarige leeftijd is overleden in zijn woonplaats Tubbergen. Dat maakte zijn familie bekend. Zijn overlijden zet een domper op de viering van het 90-jarige bestaan van Löwik Wonen & Slapen. Dit weekend was het 'feestelijke' moment.


Löwik Wonen en Slapen in Vriezenveen en Gerben Löwik, zoon van oud-directeur Harrie Löwik.

Zoon Gerben nam in 2011 de zaak over. In een interview met dagblad Tubantia vertelt hij dat het een weekend met een rouwrand was. "Mijn vader was een meubelman in hart en nieren, maar juist die organen lieten hem in de steek.” Toen Harrie besefte dat hij het feestweekend niet meer zou meemaken, vroeg Gerben hem wat ze nu moesten doen. ‘Dat mot gewoon deurgoan’.


Klik op de advertentie voor een grotere afbeelding.

Harrie bouwde het gelijknamige familiebedrijf uit tot een begrip in Oost-Nederland. Het bedrijf werd in 1933 opgericht door vader Jan Löwik, die op een bakfiets met de verkoop van zelfgemaakte matrassen is begonnen. In 1969 kwam Harrie bij zijn vader in de zaak. Daarna nam het familiebedrijf een ongekende vlucht. Mede door zijn visie en ongekende wilskracht, groeide Löwik Wonen & Slapen van een gewone winkel uit tot de grootste woonboulevard van Oost-Nederland.

Lees hier het gehele (premium) interview van Tubantia.

Meer informatie:
Löwik Wonen & Slapen
Westeinde 660
7671 CX Vriezenveen
www.lowikmeubelen.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.