Floor Architecture III van Shaw Contract:

'Vloerinnovatie met eindeloze stijlcombinaties'

Shaw Contract, ontwerper en fabrikant van commerciële vloeroplossingen, introduceert een nieuwe collectie: Floor Architecture III. Deze collectie tapijttegels biedt eindeloze ontwerpmogelijkheden en is daarom volgens Shaw Contract een populaire keuze voor interieurontwerpers, architecten en vloeraannemers. Dat meldt het vloerenbedrijf in een persbericht.Drie stijlen, drie kleurgroepen
De Floor Architecture serie heeft altijd de organische schoonheid van natuursteen, gepolijst beton, kiezels en kleine rotsen nagebootst. Wat Floor Architecture III onderscheidt, is het grenzeloze potentieel op het gebied van kleur- en stijlcombinaties.

Deze nieuwe collectie heeft drie kenmerkende stijlen: Stone, Fragment en het gestructureerde geometrische patroon Formation. Als aanvulling op deze stijlen zijn er drie nieuwe kleurgroepen: Verzadigd, Pastel en Subtiel kleuraccent. Deze paletten zijn het resultaat van zes maanden kleuronderzoek en bestaan uit 27 opties - 18 unieke, levendige kleuren en 9 neutrale tinten, die allemaal naadloos op elkaar aansluiten. Het verzadigde palet straalt aardse warmte en stabiliteit uit, de Pastel-collectie biedt optimisme en sereniteit, terwijl de Subtle Colour Accent-kleuren ingetogen levendigheid in ruimtes brengen.Veelzijdigheid door backings
Wat Floor Architecture III kenmerkt, is de beschikbaarheid op drie koolstofneutrale en recyclebare backings: EcoWorx S, TaskWorx en ComfortWorx.

  • EcoWorx S: Deze backing is gemaakt van een plastomeer polyolefine samenstelling, 50% lichter dan andere, closed-loop recyclebaar, Cradle to Cradle Silver gecertificeerd en de eerste tapijttegel ter wereld met het Works-with-Well keurmerk.
  • TaskWorx: Een kostenefficiënte prestatietapijttegel met 75% gerecycled materiaal uit een 100% post-industriële gerecyclede bron.
  • ComfortWorx: Ontworpen voor akoestisch comfort en comfort onder de voeten, reduceert contactgeluid met 50% , en verbetert de geluidsabsorptie met 65% in vergelijking met standaard tapijttegels en harde oppervlakken. Elke vierkante meter ComfortWorx-tegel is gemaakt van 67 PET-flessen (Polyethyleen Tereftalaat).


Bevordert gezond milieu
Floor Architecture III wordt geproduceerd in een CO2-neutrale productiefaciliteit in Schotland en beschikt over certificeringen zoals Cradle to Cradle en Indoor Air Comfort Gold. Het EcoSolution Q100 garen is volledig gemaakt van 100% gerecyclede nylonvezel. De collectie is geoptimaliseerd voor een lage Embodied Carbon, heeft een garantie van 15 jaar en kan aan het einde van de levenscyclus worden ingeleverd bij Shaw Contract via het Re[TURN] reclamatieprogramma.

De Floor Architecture III collectie wordt tentoongesteld in de showroom van Shaw Contract in Oosterhout.

Meer informatie:
Shaw Contract
Vaartweg 10
4905 BL Oosterhout
+31 20 26 20 955
www.shawcontract.com

Anne De Roo
anne.deroo@shawcontract.com
+(31)0657629661


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.