Debuutcollectie voor nieuw designmerk

House of RoRo lanceert modulaire en multifunctionele kindermeubels

De in New York gevestigde ontwerpstudio House of RoRo lanceert haar debuutcollectie bestaande uit multifunctionele en veelzijdige kindermeubels die duurzaam, speels en praktisch zijn. De meubels zijn niet alleen mooi, maar ook bescheiden en eenvoudig in hun materiaalkeuze.

House of RoRo werd opgericht door de Belgische interieurontwerpster Anne-Sophie Rosseel van het New Yorkse bureau Rosseel Studio. Toen zij op zoek ging naar geschikt kindermeubilair voor haar jonge zoontje, werd ze geconfronteerd met een aanbod aan vooral overdreven schattige meubels die alleen in speelkamers konden worden opgeborgen en ruimte in beslag namen die een stadsmoeder niet had. Bovendien heeft het best verkochte kinderspeelgoed en meubilair vaak de kortste consumptiecyclus. Alleen al in Amerika belandt elk jaar meer dan 12 miljoen ton meubilair op de vuilnisbelt. Daarom besloot Rosseel House of RoRo op te richten: een meubelmerk dat de leer- en groeicyclus van het kind respecteert zonder hun handelsvermogen te onderschatten.

De debuutcollectie van House of RoRo heet 'Interlockables' en omvat zitmeubels, tafels en opbergmeubels. Het zijn stuk voor stuk eenvoudig in elkaar te zetten meubels, zo ontworpen dat een kind ze gemakkelijk in elkaar kan zetten, met de hulp van een vriend of rubberen hamer. Bovendien zijn de meubels duurzaam geproduceerd, modulair en multifunctioneel, zonder compromissen te sluiten op het gebied van design of esthetiek. De veelzijdige ontwerpen zijn genderneutraal en niet leeftijdsgebonden.

Een goed ontwerp zoekt naar de perfecte menselijke schaal. Designiconen, zoals Charles en Ray Eames en Enzo Mari, waren pioniers op het gebied van deze benadering. Zij maakten in hun praktijk ruimte voor de vraag hoe je kindvriendelijke ontwerpen kunt maken die mee groeien met het lichaam van kinderen. De ruimtes waarin zowel volwassenen als kinderen leven kunnen en moeten op elk niveau mensgericht zijn. De aanpasbare flatpack meubels van House of RoRo bouwen voort op deze ontwerpfilosofie.

Meer informatie:
House of RoRo
www.houseofroro.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.