Werknemers houthandel maken zich op voor 48-uurs staking

FNV Bouwen & Wonen roept zijn leden in de houthandel op tot een eerste landelijke 48-uurs staking. Eerder waren er al werkonderbrekingen in de provincies Noord-Brabant, Utrecht, Noord-Holland, Zeeland en Zuid-Holland. En was er vorige week al een landelijke 24-uurs staking. Meer stakingen zijn aanstaande.


Foto: FNV.

'Het hou(d)t een keer op’
FNV actiecoördinator Dennis Vereggen: "Ook na een aantal succesvolle werkonderbrekingen in diverse provincies en onze 24-uurs staking van vorige week weigeren de werkgevers nog altijd een goede cao af te spreken.

Het hou(d)t een keer op! Onze eis van 6% + 100 euro en iedereen in de cao blijft recht overeind staan. Daarom gaan we nu de druk verder opvoeren en naar 2 dagen staking. Wij gaan door tot onze eisen zijn ingewilligd. Tegen de werkgevers zou ik willen zeggen: ‘Kom over de brug anders zie je je werknemers straks wellicht nooit meer terug."

Nederlandse Houtondernemingen
Op 29 september liep het door FNV Bouwen & Wonen verstuurde ultimatum naar de Vereniging van Nederlandse Houtondernemingen (VVNH) voor een goede, nieuwe cao af. De VVNH liet echter weten niet op de gestelde cao eisen in te gaan.

Bron: FNV


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.