Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dutch Design Week 2023 richt blik op de toekomst

Miriam van der Lubbe: "We zullen doorgaan met het maken van ruimte voor opkomend talent"

Dutch Design Week beleefde zondag de laatste dag. "Maar we blijven in beweging. Het thema van dit jaar, Picture This, was een dringende oproep om hedendaagse en toekomstige scenario's onder ogen te zien en nieuwe perspectieven te omarmen. De vele ontwerpers die afgelopen week hun werk presenteerden, gaven duidelijk blijk van een gedeelde missie om onszelf te verbeteren, variërend van bemoedigende concepten tot kant-en-klare producten, en van toekomstbestendige mode en technologische innovatie tot broodnuchter sociaal design", laat de organisatie weten.

Dutch Design Week (DDW) heeft een grote aantrekkingskracht op haar nationale en internationale bezoekers: beleidsmakers, studenten en organisaties die de kracht van ontwerp erkennen, waaronder Hare Majesteit Koningin Máxima. "We zijn blij dat we zoveel betrokkenheid hebben ervaren van de ontwerpgemeenschap en de beacons van dit jaar: Muzus, Yinka Ilori en Stefan Diez. DDW zou niet mogelijk zijn zonder ons team van toegewijde vrijwilligers en crew, en al onze partners die geloven dat design noodzakelijk is om onze toekomst vorm te geven."


Foto: Dump Design Collective.

De allerbeste week
Dutch Design Week (DDW) ontwerpt óók zichzelf. Dit jaar lanceerde DDW verschillende nieuwe programma's en initiatieven om deelnemers te matchen met de onderwerpen waaraan ze werken en om de potentiële impact van hun projecten te vergroten. De introductie van programmalijnen helpt zowel ontwerpers als bezoekers om met nieuwe inzichten huiswaarts te keren. DDW nodigde creative voices uit om te reflecteren op DDW’s programmalijnen vanuit hun eigen unieke perspectieven. InterCHANGES, een serie interactieve evenementen voor en door missiegedreven mensen, ging van start met drie co-creatiesessies. De Avenue of Fresh Perspectives introduceerde een verkenning van de nieuwste generatie makers. Daarnaast lanceerde Dutch Design Foundation PONT, een meerjarige samenwerking waarin ontwerpkracht specifiek wordt ingezet voor maatschappelijke uitdagingen. Deze en andere programma's blijven zich de komende jaren verder ontwikkelen.

Miriam van der Lubbe, creatief hoofd van Dutch Design Week: "Ik ben erg onder de indruk van de urgentie en relevantie van de projecten dit jaar. Het is prachtig om te zien hoe alle ontwerpdisciplines sterk vertegenwoordigd zijn en de kwaliteit van de presentaties overtrof mijn verwachtingen. Het is echt aan ons allemaal om de missie voort te zetten. We zullen doorgaan met het maken van ruimte voor opkomend talent en nieuwe generaties en ontwerpers helpen in contact te komen met het juiste nationale en internationale publiek en partners."

DDA Public Award
Bosk - door Arcadia, Gemeente Leeuwarden en Bruno Doedens - trok de aandacht van het publiek en won met een grote meerderheid van stemmen. Deze uitgesproken voorkeur van de bezoekers van Dutch Design Week komt overeen met die van de jury van Dutch Design Awards; vorige maand riep de vakjury Bosk uit tot winnaar in de categorie Habitat: "Bosk is een briljant, natuurinclusief protest met demonstranten waar je van gaat houden; de hele reis is een voorbeeld, met bomen als prominente hoofdrolspelers."

Meer informatie:
Dutch Design Week
www.ddw.nl

Publicatiedatum: