Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kunstzinnige stoelen te zien tijdens de Dutch Design Week

Designers uitgedaagd om gebruikte Vitra-stoelen nieuw leven in te blazen met denim van Levi’s

The Visionary Lab heeft modeontwerpers en kunstenaars uitgedaagd om gebruikte Vitra-stoelen nieuw leven in te blazen met hergebruikte denim van Levi’s. Deze stoelen worden tentoongesteld tijdens Dutch Design Week, in een industriële houtbewerkingsatelier, en nodigen uit om plaats te nemen en anders te denken over afgedankte materialen..A Fashion Eye on Furniture
In een tijd van almaar groeiende bergen textielafval, is het cruciaal dat we onze focus verleggen naar de toekomst en creatieve manieren vinden om de levensduur van onze textiel te verlengen.

Icons Re/Outfitted, geïnitieerd door creative studio The Visionary Lab, brengt iconen in mode en meubels samen in een innovatieve verkenningstocht; ontwerpers werden uitgenodigd om een aantal gebruikte design-meesterwerken van high-end meubelmerk Vitra opnieuw vorm te geven - waaronder stoelen van Charles & Ray Eames, Verner Panton en George Nelson - met gedurfde nieuwe looks gemaakt van pre-loved denim van Levi’s®, het denimmerk dat geldt als ongeëvenaarde autoriteit in de wereld van jeans en dit jaar het 150-jarig jubileum van hun iconische 501® jeans viert.

Storytelling door design
Ontwerpers Ontwerpers Nkwo Onwuka, Hannah Brabon, Kelly Konings, Tim Dekkers, Sophie Cagniart, Barbara Polderman, Sarmite Polakova en Norman Monsantonamen de uitdaging aan en transformeerden ieder een iconische stoel, hun muze, in een kunstzinnig, upcycled design object. Ze laten een rijke verscheidenheid aan innovatieve technieken zien (waaronder digital 3D-weaving, bio-textiel en gerecycled denim vilt geproduceerd door de sociale fabriek i-did), gecombineerd met eeuwenoude ambachten.

De stoelen die hieruit voorkomen prikkelen het oog en moedigen gesprekken over duurzaamheid aan. Uiteindelijk is Icons Re/Outfitted niet alleen een kunstzinnige ode aan innovatie, vakmanschap en het welzijn van onze planeet, maar toont het ook het onbegrensde potentieel van end-of-life denim voor zowel de mode- als de interieurindustrie.

Tentoonstelling ‘Icons Re/Outfitted’
De kunstzinnige stoelen zijn te zien tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven van 21 tot en met 29 oktober op Fuutlaan 12C. Gesitueerd in een industriële houtbewerkingsatelier, is de setting zelf een integraal onderdeel van het artistieke verhaal. Naast Icons Re/Outfitted zijn er op deze locatie ook drie andere exposities te zien: van Isola Design, Social Label en houtbewerker Jan Gerritsen.

Ontwerp voor de toekomst
Denim, een tijdloos mode-icoon, overstijgt grenzen en wordt wereldwijd gekoesterd door mensen van alle leeftijden, maten, rassen en geslachten. Levi’s, een pionier in denim-innovatie en toegewijd aan het bevorderen van positieve verandering, sluit zich trots aan bij Icons Re/Outfitted en werpt licht op het enorme potentieel van het benutten van het tweede leven van denim.

Dit kunstzinnige project komt voort uit de missie van The Visionary Lab om de notie van afval te veranderen door er esthetisch hoogwaardige objecten van te maken. Vitra ondersteunt dit creatieve streven en erkent het als een diepgaande, artistieke en innovatieve verklaring ten gunste van circulariteit. Elk nieuw inzicht uit dit project wordt beschouwd als een kans voor verdere ontwikkeling en het verleggen van de grenzen van creatieve verkenning. Uiteindelijk heeft dit project tot doel onze relatie met textiel en ontwerp te herdefiniëren en dient het als een getuigenis van onze toewijding aan een meer duurzame toekomst.

Tentoonstelling 'Icons Re/Outfitted'. Van 21 t/m 29 oktober 2023, Dutch Design Week, Fuutlaan 12C in Eindhoven.

Meer informatie:
Vitra
www.vitra.com

Publicatiedatum: