Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Monique Dickhaut: 'Dit is nog maar ienieminie topje van de ijsberg'

'In vele ateliers en winkels en bij groothandelaren ligt waardevol textiel'

"Samen met Kees Heijboer, (mede)eigenaar van Gordijnatelier Alida, heb ik een 'afvalberg mogen graaien'. Allemaal restanten van projecten die afgelopen jaren voorzien zijn van gordijnen. Maar waarvan gewoonweg nog resten zijn. Of stukken waarbij een productiefoutje is geconstateerd", begint Monique Dickhaut van No Waste Decoration op LinkedIn. Ze is Circulair productontwerper en maker.

Ze vervolgt: "Dit is nog maar een ienieminie topje van de ijsberg. Want in vele ateliers, winkels, groothandelaren, opslagplaatsen ligt waardevol textiel. Woontextiel die we in de Gemeente Hilversum gaan gebruiken om woningen te voorzien van isolerende gordijnen. Je kent het misschien wel. Tochtige voordeur. Kouval bij het trapgat. Slecht sluitende ramen."


Monique Dickhaut van No Waste Decoration.

Monique ziet dat vooral mensen die een kleine portemonnee hebben en kampen met bovengenoemde problemen kunnen hun energierekening amper betalen. "Ze worden geholpen door Energieklussers aan Huis. In het aangeboden pakket zitten ook isolerende gordijnen voor onder andere de voordeur."

No Waste Decoration werd gevraagd een verbindende rol te vervullen. "Alsook het volledig ontzorgen zodat het gordijn ook werkelijk hangt. Het lijkt zo simpel, maar is het vaak niet. Hoe krijgt een bewoner bijvoorbeeld een schroef in een bikkelhard betonnen plafond? Zonder schroeven geen steuntjes, dus ook geen rail, dus ook geen hangend gordijn. Dit laatste verzorg ik samen met Steven Kooij. We ontzorgen de bewoners van AtotZ

Dit is een pilot project dat afgerond zal zijn eind dit jaar. Blijf ons volgen en zie de prachtige resultaten voorbij komen. Het streven is om volgend jaar veel meer en vooral lokaal in gang te gaan zetten. Maar dat zal blijken gedurende komende maanden", besluit Monique.

Heeft jouw bedrijf ook resten gordijn- of meubelstoffen? En wil je een steentje bijdragen aan dit project? Neem dan contact op met Monique.

Meer informatie:
No Waste Decoration
06 16481188
[email protected]
www.nowastedecoration.nl

Publicatiedatum: