Eerste landelijke 24-uurs staking voor aanpassing cao Houthandel gestart

FNV Bouwen & Wonen roept zijn leden in de houthandel op tot een eerste landelijke 24-uurs staking. Eerder waren er al werkonderbrekingen in de provincies Noord-Brabant, Utrecht, Noord-Holland, Zeeland en Zuid-Holland. Meer stakingen zijn aanstaande.

De meeste FNV leden verzamelen zich vandaag (24 oktober) op het Kloosterplein in Goirle van 11.30 tot 13.00 uur. FNV vicevoorzitter Zakaria Boufangacha komt de stakers een hart onder de riem steken. Maar ook in Heerenveen en Deventer komen leden samen.


Foto: FNV.

FNV actiecoördinator Dennis Vereggen: "Ook na een aantal succesvolle werkonderbrekingen in diverse provincies weigeren de werkgevers nog altijd een goede cao af te spreken. Daarom organiseren we nu een landelijke stakingsdag van 24 uur. Onze strijdbare leden willen hun gerechtvaardigde eisen met name kracht bij zetten in Goirle, waar dan de Houtwereld Praktijkdag plaats vindt. Met als één van de belangrijkste thema’s: Personeel werven en behouden."

Bron: FNV


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.