Waarom het cruciaal is om samen te werken met cyberveilige partijen

ABN Amro bespreekt het belang van het begrijpen van het zogenaamde Third Party Risico en legt uit waarom het cruciaal is om samen te werken met cyberveilige partijen.

"Cyberbeveiliging is zo sterk als die van de zwakste schakel in de keten. Hoewel samenwerking veel voordelen biedt, brengt het ook aanzienlijke cyberrisico's met zich mee. Derde partijen, zoals partners en leveranciers, kunnen een zwakke schakel vormen in de beveiliging van gevoelige bedrijfsinformatie.

Wat is Third Party Risico?
Third Party Risico (TPR) verwijst naar de kwetsbaarheden en bedreigingen die ontstaan bij het delen van gegevens en het uitvoeren van activiteiten met externe partijen. Dit omvat partners, leveranciers, onderaannemers en andere entiteiten waarmee een bedrijf samenwerkt.

Het cyberrisico neemt toe omdat de beveiligingsmaatregelen van derden mogelijk niet op hetzelfde niveau liggen als die van het bedrijf zelf. Cybercriminelen kunnen hierdoor via deze derde partij bij u of uw klanten binnendringen en u krijgt dan te maken met vragen als: wie is er dan aansprakelijk voor de schade? Een datalek of beveiligingsincident bij een derde partij kan dus ernstige gevolgen hebben, zoals reputatieschade, financiële verliezen en juridische problemen. Ook andersom is het belangrijk te zorgen dat cybercriminelen niet via uw bedrijf bij derden kunnen binnendringen.

Wat is het belang van samenwerken met Cyberveilige Partijen?
Een goede aanpak voor Third Party Risico Management garandeert het maximaal beperken van risico’s en deze beter te beheersen. Daarnaast verbetert het de efficiëntie bij samenwerkingen en zorgt voor duidelijkheid mocht er iets misgaan.

Bron: ABN Amro


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.