Jysk plant nieuw distributiecentrum in Nederland

''In september bereikten we een mijlpaal van 150 winkels in Spanje en Portugal. Onze doelstelling voor het lopende boekjaar is om meer dan 30 nieuwe winkels te openen en bijna 20 bestaande winkels te upgraden naar het nieuwste concept.'' Dat meldt Jysk in een statement.

''Om deze groeiambitie te ondersteunen, hebben we een perceel van 274.000 vierkante meter in Almenara, ten zuiden van Castellón, gekocht van het Spaanse familiebedrijf Grupo Bertolín (Bertolin Group). Hier zullen we een gloednieuw, state-of-the-art distributiecentrum bouwen om producten te leveren aan winkels en rechtstreeks aan klanten in Spanje en Portugal.''

"Ons nieuwe distributiecentrum in Almenara is de volgende stap in het verder versterken van onze logistieke opzet. In november vorig jaar hebben we het nieuwste distributiecentrum in Hongarije ingehuldigd en we plannen momenteel een nieuw distributiecentrum in Nederland. Dankzij onze voortdurende groei moeten we investeren in meer logistieke capaciteit, zodat we onze geweldige Scandinavische aanbiedingen aan onze klanten kunnen blijven leveren", zegt Ole Thomsen, EVP Logistics bij JYSK.

Het nieuwe distributiecentrum krijgt twee hoge traveeën en meerdere dokken voor het laden en lossen van vrachtwagens. De hoogbouw zal ongeveer 150.000 palletlocaties voor producten bieden en het dak zal worden uitgerust met zonnepanelen om energie voor de faciliteit te leveren.

Het nieuwe distributiecentrum is naar verwachting in 2027/28 klaar. Tot die tijd gaat het huidige distributiecentrum en hoofdkantoor in Cheste, ten westen van Valencia, gewoon door.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.