Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Vooral te wijten aan zwakke ontwikkeling in Centraal-Europa'

Omzet Villeroy & Boch daalt in eerste drie kwartalen

De Villeroy & Boch Groep behaalde in de eerste negen maanden van 2023 een omzet van € 650,6 miljoen. Dat is € 77,7 miljoen of 10,7% minder dan in dezelfde periode vorig jaar. De winst vóór belastingen en rente (EBIT) bedroeg € 56,8 miljoen (-11,7%). Dat meldt Moebelmarkt.

Gecorrigeerd voor valuta-effecten – tegen de wisselkoersen van vorig jaar – daalde de geconsolideerde omzet inclusief licentie-inkomsten met 8,8%. Volgens het bedrijf komt dit vooral door de economische situatie. In de EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten, Afrika) werd een omzetdaling van 13,0% of € 76,4 miljoen geregistreerd. Zoals Villeroy & Boch rapporteert, is dit vooral te wijten aan de zwakke ontwikkeling in Centraal-Europa, waar een omzetdaling van 13,5% of € 32,9 miljoen moest worden geaccepteerd. Daarentegen moet de goede ontwikkeling in Zuid-Europa met een omzetstijging van 9,6% of € 3,1 miljoen worden benadrukt. De buitenlandse verkopen in China stegen met 13,1% of € 8,9 miljoen, voornamelijk dankzij goede projectactiviteiten. Hierdoor kon de omzetdaling in het buitenland beperkt blijven tot 0,9% ofwel € 1,3 miljoen.

De omzet gerelateerde winstdaling kon slechts gedeeltelijk worden gecompenseerd door kostenbesparingseffecten en inkomsten uit valuta-afdekking. Het niet-operationeel resultaat van € -1,0 miljoen opgenomen in EBIT omvat inkomsten uit de gedeeltelijke realisatie van de verkoopopbrengsten uit de verkoop van ons voormalig fabriekspand in Luxemburg, waarin hoofdzakelijk iets hogere kosten zijn begrepen in verband met een afwaardering van een investering en uit projectkosten in verband met de overname van Ideal Standard.

Publicatiedatum: