Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Johannes Schilstra, directeur van Hego Buiten / de Buiteninrichters:

'De tuinkamer is een levensstijl geworden'

De tuinkamer is niet langer alleen een luxe voor degenen die een enorme tuin hebben: het is een levensstijl geworden. Er zijn dan ook steeds meer mensen die de waarde van deze buitenruimtes begrijpen en dus hun woning ermee verrijken. Volgens Johannes Schilstra, directeur van Hego Buiten / de Buiteninrichters, is er een duidelijke verschuiving merkbaar: "Tegenwoordig is de buitenruimte veel meer dan alleen een tuin. Het gebruik ervan moet aansluiten bij je binnenruimte.”

Volgens Schilstra (zie foto) is de trend met name opgekomen tijdens de coronapandemie. “Toen waren we meer aan huis gekluisterd en kreeg de tuin een nog belangrijkere rol. We konden nergens naartoe: de terrassen waren dicht en daarom ging je in de tuin zitten. Maar dan moet het buiten ook een beetje gezellig en comfortabel zijn. Ja, dan is een overkapping waar je met zijn allen gezellig kunt zitten wel een hele mooie aanvulling op je tuin.”

Dat zegt hij in een interview met Groot Sneek.

Publicatiedatum: