Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Condor Grass presenteert wereldprimeur met Colorshift-technology:

Kunstgras dat reageert op buitentemperatuur en meekleurt met de seizoenen

Condor Grass presenteert met Colorshift-technology een wereldprimeur. "Jarenlang onderzoek en uitvoerige testen hebben geleid tot een revolutionair type kunstgras dat reageert op de buitentemperatuur en mee kleurt met de seizoenen", aldus Condor. Daarmee voegt het bedrijf uit Hasselt extra natuurlijke eigenschappen toe aan kunstgras. Colorshift-technology is vanaf begin 2024 leverbaar en wordt gepresenteerd Tijdens de komende FSB beurs in Keulen.Condor Grass werkte tien jaar aan het innovatieve product. De eerste brainstormsessies starten na opmerkingen van klanten over de uitstraling van kunstgras. Dat verkleurt in tegenstelling tot natuurlijk gras niet in de wintermaanden. Condor Grass zag kansen voor een uiterlijk dat wél past bij alle seizoenen. Tientallen gesprekken met techneuten en professoren leidden tot uitvoerige testen in binnen- en buitenland. Die leverden Condor Grass veel bruikbare informatie en inzichten op, maar in eerste instantie geen kansrijk resultaat.

Samenwerking met TenCate
Uiteindelijk volgde in 2018 wel een serieuze doorbraak. Nieuwe testen binnen en buiten Europa resulteerden daarna in een proefproduct. Condor Grass ontwikkelde die innovatie in samenwerking met TenCate Grass verder door. Daarmee legde het bedrijf in 2022 de basis voor de baanbrekende Colorshift-lijn met de ‘Chameleon’ als eerste tastbare product. De nieuwe generatie kunstgras is uitvoerig getest op meerdere locaties en onder alle denkbare omstandigheden.

Hoe werkt het
Kunstgras met Colorshift-technology verkleurt door middel van warmte. De buitentemperatuur beïnvloedt de kleurtint van het product om zo met het actuele seizoen te matchen. Bij temperaturen tot 15 graden behoudt Colorshift een donkergroene uitstraling. De kleur verandert tussen de 15 en 30 graden geleidelijk in lichtgroen. Bij tropische temperaturen vanaf 30 graden neemt het gras een frisse, lichtgroene kleur aan. Het kunstgras met de revolutionaire technologie is in instantie beschikbaar in twee hoogtes. Later zal de revolutie in meer kwaliteiten beschikbaar zijn.Meer informatie:
Condor Group
www.condor-group.eu

Publicatiedatum: