Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Maarten Baas maakt meubels zoals een kind ze zou tekenen'

Maarten Baas staat bekend om zijn eigenzinnige ontwerpen, waaronder de iconische klok op Schiphol. Deze klok, waarin een figuurtje elke minuut de tijd tekent, heeft hem wereldwijde bekendheid gebracht. Van Londen tot een verzoek van muziekicoon Peter Gabriel, Baas' ontwerpen blijven verbazen.

Hoewel de klok zijn handelsmerk is, reikt Baas' creativiteit veel verder. Naast video-installaties heeft hij zelfs een appartementencomplex in Eindhoven ontworpen. In een recent interview onthulde hij zijn ontwerpproces, dat geïnspireerd is door de onbevangenheid van kindertekeningen. Zijn ontwerpen, zoals de Clay-stoelen en -tafels, weerspiegelen deze speelse benadering. "Ik wilde dat die meubels het pure van een kindertekening zouden weerspiegelen", vertelt hij in een interview met Omroep Brabant. Het is een belangrijk thema voor Maarten als ontwerper: de onbevangenheid van het kind.

Lees hier het complete interview.Meer informatie:
Maarten BAAS
Ruiterskampweg 2a/2b
5222 BB ’s-Hertogenbosch
+31 73 642 9356
www.maartenbaas.com

Publicatiedatum: