Bedrijfsleider stak aanbetalingen in eigen zak

Een bedrijfsleider van een kozijnenbedrijf in Twente gaf klanten kortingen in ruil voor contante aanbetalingen, die hij stiekem voor zichzelf hield. Dit gedrag bleef onopgemerkt gedurende vier jaar, totdat een medewerkster van de administratie de praktijken ontdekte. De bedrijfsleider wordt betrapt op het misbruik van het vertrouwen van zijn werkgever. Dat meldt het Algemeen Dagblad (AD).Green-Line BV ontdekt dat hij ongeveer 13.000 euro aan contant geld van klanten heeft aangenomen en bovendien voor 9.500 euro aan bouwmaterialen heeft afgenomen zonder hiervoor te betalen. De bedrijfsleider wordt geconfronteerd en stemt in met een vaststellingsovereenkomst waarbij zijn arbeidsovereenkomst onmiddellijk wordt beëindigd, en hij wordt verplicht het gestolen bedrag terug te betalen vóór 1 januari 2023.

Na verder onderzoek blijkt dat de bedrijfsleider zijn werkgever voor meer dan 100.000 euro heeft benadeeld door contante betalingen van klanten niet door te geven. De bedrijfsleider bekent schuld maar heeft nog steeds geen geld terugbetaald. De zaak gaat naar de rechter, die in het voordeel van het bedrijf oordeelt, en er wordt beslag gelegd op het huis van de bedrijfsleider. Opmerkelijk is dat de politie en het Openbaar Ministerie de aangifte van het bedrijf hebben afgewezen vanwege een gebrek aan bewijs.

De eigenaar van het bedrijf deelt dit verhaal om andere bedrijven te waarschuwen voor dergelijke praktijken en benadrukt het belang van vertrouwen in zakelijke relaties. De advocaat van de voormalige bedrijfsleider heeft geen commentaar gegeven op de zaak.

Bron: AD


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.