Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

SD Schrijnwerkerij & Interieurbouw neemt sectorgenoot over

SD Schrijnwerkerij & Interieurbouw, dat twee jaar geleden al een succesvolle overname deed met Biwood, zet zijn expansie voort door nu ook het gerenommeerde interieurbedrijf Volux Interieur aan zijn portfolio toe te voegen. Voor Stijn Dirken en Jef Dens, de bestuurders van SD Schrijnwerkerij & Interieurbouw, markeert deze overname een strategische stap naar verdere groei en ontwikkeling. De overname belooft een win-win situatie te zijn. Volux brengt meer dan 50 jaar aan ervaring in de interieursector mee, terwijl SD zorgt voor een frisse impuls en innovatie binnen het bedrijf.Het verhaal van SD Schrijnwerkerij & Interieurbouw begon 15 jaar geleden toen Stijn Dirken zijn eenmanszak oprichtte. In de eerste vijf jaar specialiseerde hij zich in schrijnwerk, waarna Jef Dens zich bij het team voegde en hij het interieur bij SD verder ontwikkelde. De jaren daarna is SD organisch gegroeid en anno 2023 kunnen ze met trots zeggen dat 60 medewerkers zich dagelijks inzetten om een succes van de SD Group te maken.

SD is actief in de B2C en B2B markt. Wij hebben projecten van de kleinere budgetten tot de grotere investeringen. Die diversiteit willen we zeker behouden, stelt Stijn Dirken.

Logische stap
Volux Interieur werd opgericht door Jos Van Olmen in 1968. In 1992 nam Staf Macken het roer over. De overname van Volux Interieur is een logische stap om het interieurschrijnwerk bij SD nog verder uit te breiden. “Vakmensen zijn uiterst schaars en moeilijk te vinden. Met de ervaren vakmannen en een bedrijf dat over een schat aan ervaring beschikt, zagen we in Volux Interieur de ideale kans om de SD Group te versterken,” merkt Stijn Dirken op.

Ervaring
“We hebben voor Volux Interieur gekozen, omdat het bedrijf al meer dan 50 jaar ervaring in de interieursector heeft” legt Jef Dens uit. “SD is een relatief jong bedrijf, dus komt de jarenlange expertise van het Volux-team zeker van pas. Er zijn zelfs medewerkers die er al langer dan 30 jaar werken”, zegt Jef Dens.

Identiteit
“We hechten er veel waarde aan om de unieke identiteit van het bedrijf te behouden”, benadrukt Stijn Dirken. SD is 1 grote familie en we verwelkomen het Volux team met open armen. Het menselijk kapitaal is de motor van ons mooie groeiverhaal. Wie voor ons werkt, weet zich verzekerd van leuke, uitdagende projecten met topmateriaal in een omgeving waar hun vakmanschap wordt gewaardeerd. Die filosofie vormt de basis voor de ganse evolutie en groei sinds de start in 2008. Daar wordt niet van afgeweken. ”Voormalig eigenaar Staf Macken blijft ten minste tot het einde van 2024 voor Volux Interieur werken om de continuïteit te waarborgen en geleidelijk aan de integratie binnen de SD Group te begeleiden. “Daarna kan Staf langzaam aan van zijn pensioen gaan genieten”, glimlacht Stijn Dirken. Zowel de showroom als het atelier blijven gehandhaafd in Mol.

Innovatie
Naast het behoud van de bedrijfscultuur, is SD vastbesloten om hun expertise met Volux Interieur te delen en innovatie te stimuleren.
“Op bepaalde gebieden is het bedrijf enigszins achtergebleven, en daar zullen wij met onze frisse, moderne aanpak verbeteringen aanbrengen,” aldus Jef Dens.

De overname is formeel afgerond op 1 oktober. Over de financiële details van de transactie hebben beide partijen afgesproken om discreet te blijven.

Meer informatie:
SD Schrijnwerkerij & Interieurbouw
Zavelheide 9
2200 Herentals
+32 50 36 81 70
[email protected]
www.interieurbouwenschrijnwerk.be

Volux Interieur
Martelarenstraat 172
2400 Mol
014 31 38 38
[email protected]
www.voluxinterieur.be

Publicatiedatum: