Drie internationale prijzen voor akoestische panelen

Şeref Özer, oprichter van Feltouch: "Comfort in een workspace bestaat uit drie elementen"

Onlangs toonde een Red Dot Design Award winnaar haar akoestische en decoratieve producten in de RAI Amsterdam. Tijdens Workspace Design Show presenteerde het Turkse bedrijf Feltouch zich aan het publiek. Ook oprichter Şeref Özer was aanwezig om bezoekers te vertellen over de diverse mogelijkheden van Feltouch.


Şeref Özer, oprichter van Feltouch.

Jaren lange ervaring in PET-Felt
Feltouch is voortgekomen uit een reeds zestig jaar bestaande organisatie in de automotive industrie. Het moederbedrijf is groot geworden met de productie en verkoop van PET-Felt producten. Inmiddels is het alweer bijna tien jaar geleden sinds dat Feltouch het levenslicht zag.

"In 2014 is Feltouch begonnen met het produceren van akoestische en decoratieve plafond- en wandpanelen", licht Şeref toe. "Drie jaar later, in 2017, zijn we ook gestart in Nederland. Inmiddels hebben zo'n 150 dealers en bestaat het assortiment uit meer dan 300 designs." Voor de Nederlandse markt is Huislijn Kantoormeubelen uit Nieuw-Bergen exclusief distribiteur.


David Fox tijdens Workspace Design Show. Hij ontwierp de Pumpkin, te zien op de foto, voor Feltouch. Het design zal binnenkort beschikbaar zijn in een optie met een diameter van 900 mm.

Vraag naar akoestiek in de lift
De vraag naar akoestische producten zit in de lift. Je hoefde tijdens Workspace Design Show maar om je heen te kijken en je zag meerdere bedrijven die zich hierop richten. Maar waarom is het zo een booming business? Şeref legt het uit. "Comfort in een werkplek (of workspace) bestaat uit drie elementen. Dit noemen we de comfortzones. We willen goede verlichting, een aangename temperatuur en goede akoestiek als we aan het werken zijn. Al langere tijd is er aandacht voor de eerste twee facetten. Om het comfort nog verder te verbeteren wordt er nu gericht op akoestische producten."Milieuvriendelijke grondstoffen
Bij Feltouch gaan nieuwe designs en duurzame producten hand in hand. Feltouch-producten worden vervaardigd uit gerecycled PET en polyestervezels zonder chemische bindmiddelen. "Tijdens de productie van ons PET-vilt, met vezel- en non-woven textieltechnologie, maken we gebruik van gerecyclede of recyclebare milieuvriendelijke grondstoffen", vertelt Şeref.In 2020 werd het eerste Circular Economy-project geïnitieerd door Feltouch, genaamd Zero Burn. Het project heeft als doel om het afval en de restanten die worden gegenereerd tijdens de pre-productie, productie en post-productie fasen van het 50% gerecyclede PET-vilt van Feltouch terug te integreren in de industrie als akoestisch materiaal, zonder toevlucht te nemen tot verbranding als een verwijderingsmethode. Deze stap is een van de meest cruciale maatregelen om de koolstofvoetafdruk te verminderen.


Flux akoestische plafond- en wandpanelen.

Best of the Best
Eerder dit jaar werden de akoestische plafond- en wandpanelen Flux van Feltouch nog geëerd met een aantal prestigieuze prijzen: Best of the Best Red Dot Design Award, IF Design Award en Big See Product Design Awards. Dit is de nieuwste toevoeging aan de Sense Collection ontworpen door Yigit Ozer. “Een simpel product met een grote impact”, zei de jury tijdens de prijsuitreiking, die plaatsvond tijdens een Gala-avond in het Aalto Theater in Essen.


Flux’s designer Yiğit Özer en Feltouch oprichter Şeref Özer.

Sinds kort is Feltouch ook aangesloten bij de pCon. Via het platform van EasternGraphics kunnen gebruikers informatie opvragen over de akoestische en decoratieve plafond- en wandpanelen.

Meer informatie:
Feltouch
www.feltouch.com

Huislijn Kantoormeubelen (distribiteur Nederland)
Industrieterrrein De Flammert 1214

5854 NC Nieuw-Bergen
0485 348250
info@huislijnkantoormeubelen.nl
www.huislijnkantoormeubelen.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.