Zes Nederlandse interieurmerken bundelen krachten op Dutch Design Week 2023

Tijdens de Dutch Design Week (DDW) van 21 tot en met 29 oktober slaan zes gerenommeerde Nederlandse interieurmerken de handen ineen. In de gezamenlijke presentatie Future > Factory > Furniture in het Klokgebouw nemen Arco, CS Rugs, Gelderland, Label van den Berg, Lande Family (producent van o.a. Artifort) en Leolux hun verantwoordelijkheid om een ambitieus doel te verwezenlijken: een duurzamere leefomgeving.


Designmeubelen van Leolux, één van de zes Nederlandse interieurmerken die de handen handen ineen slaan tijdens DDW.

Daadkracht door transparantie
Om de uitdagingen op het gebied van duurzaamheid aan te gaan, is het noodzakelijk voor interieurmerken om verder te kijken dan hun eigen bedrijf. “Alle zes de partijen die deelnemen in de presentatie op DDW hebben individueel al grote stappen gezet op het gebied van duurzaamheid”, vertelt Hans Filippini, CCO van Leolux en een van de initiatiefnemers van de deelname.

“Denk aan het borgen en controleren van de herkomst van materialen en het opwekken en verantwoord gebruiken van energie. Maar er is meer nodig om de verduurzaming van onze leefomgeving op het hoogst mogelijke niveau te brengen. En dat is wat we met deze samenwerking willen bewerkstelligen. Daarom wordt deze presentatie ook geen trotse voorstelling van hoe goed we bezig zijn, maar juist een open vraagstelling, waarin we de uitdagingen die er liggen benoemen en iedereen uitnodigen om deze zoektocht samen te ondernemen. En de komende jaren blijven we verslag doen van de progressie die we boeken.”

Gelaagde presentatie Future > Factory > Furniture
Voor de bezoeker van het Klokgebouw wordt het onderwerp vanuit drie perspectieven benaderd. ‘Factory’ belicht de huidige productiewijze. ‘Furniture’ toont de producten zelf, met hun ingrediënten. Onder de noemer ‘Future’ worden verscheidene sustainable alternatieven getoond, zoals bioschuim, traceerbaar leer en duurzame wol. De bezoeker wordt uitgedaagd om met de exposanten het gesprek aan te gaan, aan de hand van vragen, stellingen en dilemma’s die (letterlijk) in de lucht hangen.

Gemeenschappelijke doelen
De presentatie Future > Factory > Furniture in het Klokgebouw is vormgegeven door designstudio Overtreders W uit Amsterdam. Deze ruimtelijk ontwerpers hanteren een filosofie van duurzaam design die uitstekend bij het initiatief past. Zij ontwikkelden een overkoepelend concept, waarin de individuele merken weliswaar benoemd worden, maar de gemeenschappelijke doelen en uitdagingen centraal staan.

Future > Factory > Furniture is tijdens Dutch Design Week van 21 tot 29 oktober te zien in Hal 1 van het Klokgebouw op Strijp-S in Eindhoven. De presentatie is dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur en is met een DDW-ticket vrij toegankelijk.

Meer informatie:
Arco
www.arco.nl

CS Rugs
www.csrugs.com

Gelderland
www.gelderlanddesign.com

Label van den Berg
www.label.nl

Lande Family
www.landefamily.nl

Leolux
www.leolux.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.