Geheel vernieuwde winkel Soet Wonen & Slapen officieel geopend

Trotse Ton Soet (77): ''Je wordt hier niet alleen als klant behandeld, maar vooral als mens"

Soet Wonen & Slapen heeft in tien maanden tijd een metamorfose ondergaan, waarbij zowel het in- als exterieur volledig is vernieuwd. De uit drie lagen (twee verdiepingen) bestaande woonwinkel in Bergambacht, gespecialiseerd in meubels, bedden, vloeren, raambekleding en tal van accessoires, slaat daarnaast een nieuwe weg in. Na een grondige verbouwing en flinke uitbreiding is gisteravond namelijk ook nog een compleet nieuwe keukenafdeling in gebruik genomen.


Lennis Soet (rechts) spreekt de genodigden toe. VOOR ALLE FOTO'S GELDT: KLIK EROP ALS JE EEN GROTERE AFBEELDING WILT


De officiële openingshandeling werd verricht door de vierde generatie Soet.


De hoge opkomst zorgde voor 'n lange rij bij de entree van het pand.

De gebroeders Lennis en Simon Soet vormen de derde generatie van het familiebedrijf. Zij moesten dinsdagavond 17 oktober na de officiële openingshandeling heel wat handen schudden. Vele genodigden, waaronder leveranciers, familieleden en vrienden, hadden de moeite genomen om het totale woonplaatje dat vanaf heden geboden wordt van dichtbij te bekijken. Meer dan ooit draait het bij Soet Wonen om sfeer en beleving.


Onder de genodigden veel leveranciers, zoals Jan van der Starre van Hofstede Raanhuis (2e van rechts) die Lennis Soet de hand schudt.


De openingsreceptie in volle gang.


Er hing een gezellige, opgetogen sfeer op de openingsavond.

"De klant werd altijd al voorzien van het best passende interieuradvies, maar nu kan er gekeken worden naar het totaal van de inrichting", vertelt Marco Kleppe, die al bijna vijf jaar bij de Zuid-Hollandse onderneming werkt. De eerste tijd vooral als verkoper, nu houdt hij zich ook bezig met de marketing en ondersteunt hij de directie bij verschillende taken.


De 77-jarige Ton Soet (rechts) is nog altijd betrokken bij het bedrijf.

Hele fijne ploeg
Soet Wonen & Slapen (& Keukens) beschikt met een winkeloppervlakte van 3000 m2 over de grootste woonwinkel van de Krimpenerwaard. De zaak, die Jan Soet zo'n 85 jaar geleden begon, is het vinden in het hart van Bergambacht. Zijn zoons Jan en Ton kwamen in de jaren vijftig de gelederen versterken. In 2003 traden de broers Lennis en Simon toe. "Heel mooi dat het allemaal zo doorgaat", zegt de 77-jarige Ton Soet, die met een brede glimlach in de totaal vernieuwde winkel rondloopt. "Ik ben zelf 60 jaar geleden begonnen in de zaak van mijn vader. Vier jaar geleden heb ik de onderneming overgedragen. Hoewel ik niet meer direct betrokken ben, word ik nog regelmatig opgetrommeld. We hebben een hele fijne ploeg staan. Ze doen alles voor elkaar. Dat merkt de klant ook, dat de sfeer goed is. Bij Soet word je niet alleen als klant behandeld, maar vooral als mens. Ik heb m'n werk altijd met heel veel plezier gedaan", aldus Ton Soet.

"Het is echt zo'n bedrijf waar de mens centraal staat", haakt Marco in. "Als je ziet hoe er met de klant wordt omgegaan! Niets is teveel. De service gaat hier heel ver."

(Ook) verkoopadviseur Nico van Zoest loopt met een trots gevoel rond. "Het is ge-wel-dig om hier te werken", zegt hij vanuit het niets. "Ik heb al bij veel bedrijven gewerkt, maar dit heb ik niet eerder meegemaakt", steekt hij zijn mening niet onder stoelen of banken.

De historie van Soet Wonen & Slapen treffend in beeld gebracht.


Het team van STEEL Benelux, dat op de keukenafdeling fornuizen heeft staan, was ook naar Bergambacht afgereisd om de gebroeders Soet te feliciteren.

Nieuwe keukenafdeling
Met de ingebruikname van de nieuwe keukenafdeling, mede mogelijk gemaakt nadat de kans zich voordeed om een stuk grond achter de winkel te kopen, speelt de familie Soet in op de vraag van klanten. Een schot in de roos zo blijkt, want nog voor de officiële opening zijn de eerste keukens al verkocht.

Soet Wonen & Slapen werkt samen met GARANT Marketing, die KeukenStyl ontwikkelde met Services Nederland CV en haar partnerleveranciers. Het concept is beschikbaar voor zelfstandige woonwinkels die naast het huidige woonassortiment ook keukens willen aanbieden.

KeukenStyl kent een concentratiemodel van leveranciers die passen bij de positionering van het concept. De positionering is gericht op het bovengemiddelde tot hogere segment. Het concept focust zich op het versterken van de lokale concurrentiepositie van de ondernemer. Onderscheidend vermogen wordt volgens GARANT gevonden in het "zeer hoge niveau van service, advies en het ontzorgen van de consument bij de inrichting van het interieur. Daarin wordt gekeken naar de samenhang én het totaalbeeld van het interieur waar ook de keuken een integraal onderdeel van is."

Soet Wonen & Slapen wordt volledig bijgestaan door GARANT en krijgt alle middelen tot hun beschikking om een succesvolle verkoop mogelijk te maken. "Activiteiten staan in dienst en ter versterking van de lokale concurrentiepositie. Het concept kent een hoge mate van planningsvrijheid, perfect afgestemd op de lokale markt."


Het complete team van Soet Wonen & Slapen.

Meer informatie:
Soet Wonen & Slapen
info@soetwonen.nl
www.soetwonen.nl

KeukenStyl
www.keukenstyl.nl

Garant Nederland
Westeind 5
5245 NL Rosmalen
+31 (0)73 - 521 0018
info@garant-nederland.nl
www.garant-nederland.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.