Nieuwe Piet Huysentruyt-pannencollecie van BergHOFF Belgium

'TV-kok kookt van nu af aan met groene pannen'

Piet Huysentruyt (60), gekend van onder meer SOS Piet en ‘zijn’ sterrenrestaurant Likoké in het Franse Les Vans, lanceert een volledig duurzame pannencollectie in samenwerking met BergHOFF Belgium, specialist van hoogwaardig kook- en keukengerei. De pannen zijn vervaardigd uit 100% gerecycleerd aluminium.

BergHOFF Belgium speelt een pioniersrol in koken met liefde voor de planeet. Met de LEO Balance en Graphite brachten ze de eerste complete reeks energiezuinig en gerecycleerd keukengereedschap op de markt. De nieuwe Piet Huysentruyt-collectie gaat verder op hetzelfde elan. CEO Hilde Rutten: “Bij de term milieuvriendelijk koken, denk je in de eerste plaats aan de ingrediënten die je koopt en de energie die je verbruikt. Maar we gaan nog een stap verder door ook de materialen 100% duurzaam te maken.”Samenwerking o.b.v gedeelde passie koken én planeet
Het is niet de eerste keer dat BergHOFF in zee gaat met sterrenchef en tv-kok Piet Huysentruyt. Ze delen dan ook een passie voor koken én een sterke toewijding aan milieubewustzijn. “Nu ik grootvader geworden ben, besef ik meer dan ooit hoe belangrijk het is om de leefwereld van toekomstige generatie te helpen veiligstellen”, vertelt Piet. “Met deze tweede samenwerking hebben we extra gefocust op het verminderen van onze ecologische voetafdruk. Mijn nieuwe generatie pannen uit de collectie Piet by BergHOFF bestaat volledig uit gerecycleerd aluminium. Ik ben dan ook heel fier op deze samenwerking met een sterk Belgisch merk.”

Zowel voor thuiskoks als chefs
Deze Piet by BergHOFF-serie bevat vier braadpannen (18, 20, 24 en 28cm), een pannenkoekenpan, een grillpan en een vispan, die allemaal PFAS-vrij zijn. Dat ze aan de strengste kwaliteitsnormen voldoen, spreekt voor zich. “De pan van morgen creëren waar men vandaag in kan koken: dat was mijn ambitie met deze collectie. En ik denk dat we daarin geslaagd zijn”, voegt Piet Huysentruyt toe. Alle pannen van deze serie zijn duurzaam en licht, bieden een uitstekende warmteverspreiding en zijn bruikbaar op alle warmtebronnen – inclusief inducEe en oven. Ze zijn geschikt voor zowel thuiskoks als professionele chefs. De onschadelijke CeraGreen keramische antiaanbaklaag en het hittebestendige handvat maken de pannen extra makkelijk in gebruik.

Piet als inspiratiebron voor al wie kookt
Met deze samenwerking willen Piet Huysentruyt en BergHOFF Belgium aantonen dat topkwaliteit en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan, ook in de keuken. Piet: “Ik wil graag een bron van inspiratie zijn voor anderen; als ik met duurzame materialen kan koken, dan kan iedereen dat”, aldus CEO Hilde Rutten: “Als mensen straks duurzamere keuzes maken bij het kopen van hun kookgerei en wij een positieve impact hebben op de manier waarop ze koken en hun keukens inrichten, dan is onze missie geslaagd. En als ze dan ook nog eens topgerechten uit onze pannen toveren dankzij de expertise van Piet, is dat natuurlijk de kers op de taart."

Meer informatie:
BergHOFF Belgium
0473 61 01 67
www.berghoff-belgium.be


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.