Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Enkele maanden geleden vroeg bedrijf eigen faillissement aan

Sanitairproducent gered na overname door fabrikant

De Spaanse Roca Group, producent van badkamerinrichtingen, breidt uit in Duitsland en neemt het bedrijf Alape GmbH, gevestigd in Goslar/Hahndorf, over met ingang van 16 oktober 2023. Alape is een gevestigd premiummerk dat gespecialiseerd is in de productie van badkamerproducten van geëmailleerd staal. Door de overname worden de meeste banen op het hoofdkantoor van het bedrijf veiliggesteld. Alape blijft een onafhankelijk merk met een eigen bedrijfsstrategie, waarbij vooraanstaande medewerkers het management van het bedrijf overnemen.

Enkele maanden geleden vroeg sanitairfabrikant Alape GmbH haar eigen faillissement aan bij de rechtbank. Alape kwam in financiële problemen door teruglopende vraag en hoge energiekosten. Door de overname kan Alape blijven bestaan.


Management van Alape.

Nieuw managementtrio
Vanaf 16 oktober neemt een nieuw managementtrio de leiding over Alape in Goslar. Dit team zal bestaan uit Michael Gatzke (Commercial Director), Andrea Jürgens (Marketing and Design Director) en Dr Julia Rami (Production Director). Door de overname wordt het bedrijf gered van de voorlopige insolventieprocedure en worden meer dan 90 banen veiliggesteld. De fabriek in Hahndorf bij Goslar in Noord-Duitsland blijft behouden en zal blijven dienen als het productie- en innovatiecentrum voor het 125 jaar oude traditonele merk. Hier produceert Alape zijn geëmailleerde stalen wastafels volgens een unieke combinatie van vakmanschap en hightechprocessen.

Marktpositie versterken
De overname is primair gericht op het opleveren van voordelen in de omzet en de marktpositie van beide bedrijven. Alape wordt onderdeel van een sterke wereldspeler. Dit zal een betere toegang mogelijk maken tot de internationale projectbusiness, evenals tot Roca's distributienetwerk in 170 landen en tot materialen en technologieën. De Roca Group profiteert van de expertise van Alape op het gebied van geëmailleerd staal en breidt haar multi-merkenportfolio uit met een premiummerk met speciale materiaalcompetentie die slechts zeer weinig fabrikanten beheersen. Het hoogwaardige design van Alape is bekend bij architecten, interieurontwerpers en designbewuste klanten over de hele wereld.

Herstructurering
De herstructurering zal het bedrijf een stabiele basis geven, zodat het verder kan gaan als een onafhankelijk merk met een eigen strategie en bedrijfscultuur. De belangrijkste markten van Alape bevinden zich in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en de Benelux, waar geëmailleerd staal een populair materiaal is voor douches, badkuipen en wastafels.

Meer informatie:
Roca Group
www.roca.com

Alape
www.alape.com

Publicatiedatum: