'A place to look forward to'

Studio Kars + Boom presenteert installatie tijdens DDW over inclusiviteit

Studio Kars + Boom zullen tijdens de komende editie van de Dutch Design Week een nieuwe installatie presenteren, genaamd 'A place to look forward to'. Dit is te zien op het Ketelhuisplein in Eindhoven.

Dit project is het resultaat van een onderzoek dat in 2021 begon. Studio Kars + Boom heeft in samenwerking met verschillende organisaties en bewoners de afgelopen jaren onderzoek gedaan in de openbare ruimte met als doel verbinding te creëren, interactie te bevorderen en te streven naar een inclusieve buurt.

Het project sluit naadloos aan bij de visie van Studio Kars + Boom: 'Let's play and simplify stories. Together we bring them to life.' Door het veranderen van alledaagse objecten, die we als vanzelfsprekend beschouwen, willen ze op een speelse manier een blik werpen op de drempels die vaak over het hoofd worden gezien. De installatie zoekt actief de interactie op met het publiek.


Cynthia Boom en Kevin Kars, eigenaren van Studio Kars + Boom.

Verbinding
De installatie is ontworpen als een reactie op de groeiende homogeniteit in onze omgeving en de af en toe verdwijnende gemeenschapszin. Ze willen bewustzijn creëren over de barrières die de interactie in de openbare ruimte belemmeren en tegelijkertijd mensen uitnodigen om deze onhandigheden te ervaren.

Een trap die niet kan worden beklommen, is een symbool voor de soms ontoegankelijkheid van plekken voor mensen met een beperking. De bankjes waarbij je elkaar niet kan zien, laten de beperking zien van 'alleen' het plaatsen van bankjes in wijken. Een belangrijk doel van de installatie is het bevorderen van inclusiviteit en het herstellen van gemeenschapszin. Ze willen mensen aanmoedigen om hun perspectief te verruimen en open te staan voor de diversiteit om hen heen.

Drempels
Door de drempels van deze ruimtes tastbaar te maken, willen ze begrip en empathie bevorderen, zodat mensen bewust worden van de impact van deze drempels op zichzelf en op anderen. Door bewustzijn te creëren en het publiek uit te nodigen om de drempels te ervaren, ontstaat er een gedeelde ervaring. Mensen worden aangemoedigd om met elkaar te praten en ideeën uit te wisselen om de inclusiviteit en toegankelijkheid van openbare ruimtes te verbeteren.

Studio Kars + Boom deelt de presentatie met het publiek tijdens de Dutch Design Week. De installatie is iedere dag te bezoeken op het Ketelhuisplein van 20 – 29 oktober 2023 van 11.00 tot 18.00 uur.

Meer informatie:
Studio Kars + Boom
Emmy van Lokhorststraat 26
3544 HM Utrecht
wecolor@karsenboom.com
www.karsenboom.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.