Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Honderden verhuurders dagvaarden Nederlandse staat om maatregel die huurverhoging beperkt

Door een aanpassing van de regels voor maximale huren kunnen huurprijzen voor veel Nederlandse woningen verlaagd worden, daar is een groep particuliere huizenbeleggers het niet mee eens. Zij zijn een massaclaim tegen de Nederlandse overheid gestart, omdat het nieuwe kabinetsbeleid in hun ogen in strijd is met het eigendomsrecht. Dat meldt de Stichting Fair Huur voor Verhuurders in een persbericht.

De Stichting Fairhuur voor Verhuurders heeft een dagvaarding gestuurd naar de Nederlandse Staat om met onmiddellijke ingang de WOZ-Cap buiten werking te stellen. De Stichting streeft naar een normale markthuur in balans. De achterban bestaat uit kleine particulieren met weinig woningen voor pensioendoeleinden, tot grotere professionele verhuurders.

Verhuurders kunnen niet meer voldoende investeren in de woningen, zoals verduurzaming. Tevens worden huurwoningen massaal verkocht. De gevolgen van deze maatregelen van deze maatregelen slaan ook neer op de huurders van deze woningen, omdat er schaarste optreedt in de vrije sector. Aldus de Stichting Fairhuur voor Verhuurders.

Conclusie
"Fairhuur ontkent niet dat er in de maatschappij een probleem wordt ondervonden. Fairhuur vindt echter, dat in een sociaal democratie, als er een wens is om lage inkomens op dure locaties te laten wonen, dit met zijn allen uit de algemene middelen moet worden betaald. In Nederland dus door corporaties ruimhartig te subsidieren in hun onrendabele taken. Maar je moet niet tegen Jantje met een huurwoning zeggen, jij moet Pietje er maar voor een lage huur in laten wonen, want je bent toch al een rijke huisjesmelker. Op deze manier groepen mensen tegen elkaar opzetten heeft geen pas. Er wordt bijvoorbeeld ook niet verlangd van iemand met een hoog inkomen dat die persoon direct de wao van zijn buurman betaalt immers. We regelen dat centraal en sociaal.

Met de rechtzaak wil de Stichting niet excessen in huurprijzen in stand houden. De Stichting wil laten zien dat met symbool politiek er geen enkel probleem opgelost gaat worden. Investeringsvolumes van particulieren en private ondernemingen voor de bus gooien, helpt niet bij het bouwen van meer woningen. En vergeet niet dat deze woningen ook beheerd moeten worden. Een huurwoning die 100 jaar geleden is gebouwd, vergt echt een aanzienlijke inspanning om in stand te houden. Het idee dat verhuurders die geen nieuwbouw plegen er niet toe doen, is erg kortzichtig."

Lees hier het complete persbericht.

Publicatiedatum: