Nederlandse ontwerpster op shortlist Dezeen Awards 2023 designer of the year

Dezeen heeft de shortlist voor de Designers of the Year aangekondigd. De Designers of the Year award beloont het beste opkomende en gevestigde talent op het gebied van architectuur, interieur en design, en erkent degenen wiens innovatieve werk een opmerkelijke impact heeft gehad op de industrie.Op de lijst is onder andere de Nederlandse ontwerpster Marjan van Aubel terug te vinden. Van Aubel heeft samengewerkt met wereldwijde merken zoals Lexus, Timberland en Swarovski. Haar werk maakt deel uit van permanente collecties in MoMA in New York, het Victoria and Albert Museum in Londen, het Vitra Design Museum in Weil am Rhein, het Stedelijk Museum in Amsterdam en de National Gallery of Victoria in Melbourne.

Opmerkelijke projecten omvatten onder andere een wandkleed gemaakt van transparante fotovoltaïsche cellen, een kleurrijk zonnepaneel daklicht als onderdeel van het Nederlandse paviljoen op de Dubai Expo 2020 en een zonnepaneelverlichting voor Sunne.

Bron: Dezeen


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.