Meer dan honderd bijzondere stoelen in het Centraal Museum Utrecht

'Een mooie stoel hoeft niet lekker te zitten'

Ruim honderd bijzondere stoelen zijn te zien op een tentoonstelling in het Centraal Museum Utrecht. Elk ontwerp heeft zijn eigen verhaal. Al gaat dat in sommige gevallen ten koste van het comfort. Of zoals Trouw schrijft: 'Een mooie stoel hoeft niet lekker te zitten, wist Gerrit Rietveld al.'


Ontwerper Matteo Guarnaccia probeert met zijn Cross Cultural Chairs de cultuur van acht dichtbevolkte landen te vangen in acht stoelen. Foto: Michele Foti.

De presentatie 'Stoel neemt stelling' is een ode aan de stoel. "De stoel als experiment, verhalenverteller, verbinder van culturen, maatschappelijke metafoor, statussymbool én aan de stoel als kunstobject. Al deze thema’s zie je in deze tentoonstelling met meer dan 100 onverwachte stoelen."

Stoel neemt stelling is t/m 14 januari te zien in het Centraal Museum Utrecht. De tentoonstelling is schitterend vormgegeven door ontwerper en co-curator Joost van Bleiswijk.

Meer informatie:
Centraal Museum Utrecht / Stoel neemt stelling
www.centraalmuseum.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.