Afgedankte tapijttegels, ongebruikte kantoorkasten en 5000 oude DDW-tasjes

Tijdens de Dutch Design Week kunnen bezoekers de tentoonstelling The Product Chronicles van 21 t/m 29 oktober bezoeken in de Bergmannkerk van Atelier NL, gelegen aan de Bergmannstraat 76 te Eindhoven.Re—gained is door Lisa Hardon uitgenodigd om deel te nemen aan haar tentoonstelling The Product Chronicles. Re-gained is een R&D-label voor circulair design en heeft als doel duurzame ontwikkeling in productontwerp en -productie te stimuleren. Binnen The Product Chronicles toont Re—gained drie nieuwe projecten; met afgedankte tapijttegels, ongebruikte kantoorkasten van Friso Kramer en 5.000 oude Dutch Design Week-tasjes.

Re—gained werkt daarbij samen met productontwerper Simone Post, fashion designers Atelier Reservé en onze eigen Jan Willem ter Steege van PTSA, en met organisaties Sparo, Boro Atelier en de UvA.

The Product Chronicle
De consumptiemaatschappij draait op volle toeren. Hoe meer we ons omringen met producten, hoe minder waarde of betekenis ze voor ons lijken te hebben. Hoe kan design vandaag leiden tot producten die er morgen nog toe doen? The Product Chronicles onderzoekt hoe ontwerpers de verbinding tussen gebruiker en product kunnen adresseren en versterken. Hoe kan design bijdragen aan waardevolle producten in de breedste zin van het woord? En zo een betekenisvolle relatie creëren tussen mensen en dingen? The Product Chronicles is een initiatief van designcurator Lisa Hardon en presenteert nieuw werk van de zes deelnemende ontwerpers.

Deelnemende ontwerpers
Zes ontwerpers en collectieven, van jonge talenten tot gevestigde namen, tonen nieuw werk.

  • Aniela Fidler Wieruszewska // Diamond Makers Lab
  • Antoine Peters // Hand in hand in hand
  • Christien Meindertsma // FLOCKS wool roving in three dimensions
  • Nienke Hoogvliet & Tim Jongerius // Kairos
  • Noud Sleumer // Wind Pavilions
  • Re—gained // presents: Studio Simone Post x Sparo; Atelier Reservé x Boro Atelier; PTSA x UvA

Over Re—gained
Het voert in opdracht en op eigen initiatief ontwerponderzoek uit in samenwerking met gelijkgestemde ontwerpers en (sociale) producenten. Projecten zijn gericht op het (her)gebruiken, aanpassen en verbeteren van bestaande producten en materialen en het omzetten van afval in waarde. Daarnaast organiseert Re-gained evenementen over circulair design om het debat te stimuleren en ideeën en mensen met elkaar te verbinden.

Meer informatie:
The Product Chronicles
www.ddw.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.