Skovby viert 90e verjaardag met designprijs

Deens familiebedrijf Skovby viert dit jaar zijn 90e verjaardag. "Al negen decennia lang staan vakmanschap, hoge kwaliteit, duurzaamheid en respect voor mens en milieu centraal," meldt de meubelfabrikant in een persbericht. Skovby viert dit met jubileumedities van zijn bekendste stukken en als kers op de taart mocht het bedrijf ook een Deense designaward in ontvangst nemen.

In 1933 begon de schrijnwerker Thorvald Rasmussen met het maken van hoogwaardige meubels in het landelijke dorpje Skovby. Zijn meubels konden al snel op veel belangstelling rekenen. Nu, in 2023, is het bedrijf drie generaties verder met drie eigen fabrieken in Denemarken. Voor het 90-jarig jubileum brengt Skovby de #33-tafel en de #825-stoel uit in nieuwe kleuren.

Verder sleepte de Skovby-stoel #827 een designaward in de wacht. Het model won de categorie ‘Eetkamerstoelen’ van de Deense Designfavoriet 2023. "De geweven zitting knipoogt naar de eenvoudige Shaker-stijl en biedt zacht zitcomfort. De gebogen rugleuning garandeert comfortabele ondersteuning. Licht, simpel, elegant. Niet voor niets Deense designfavoriet."

Foto: de Skovby-stoel #827

Meer informatie:
Skovby
www.skovby.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.