Productie industrie 8% lager in augustus

De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in augustus 8,0 procent lager dan in augustus 2022, maakt het CBS bekend. Ook in de voorgaande maanden van 2023 kromp de productie op jaarbasis.

Foto ter illustratie. FOTO Industryviews | Dreamstime.com

Daling in meeste branches
De meeste bedrijfsklassen van de industrie produceerden in augustus minder dan in dezelfde maand een jaar eerder. Van de grote branches noteerde de machine-industrie de grootste productiedaling. De reparatie en installatie van machines had de grootste toename van de productie.

Producenten industrie even negatief in september
De producenten in de industrie waren in september even negatief als in augustus. Het oordeel van fabrikanten over hun orderportefeuille verslechterde. Ze waren echter minder negatief over de verwachte bedrijvigheid in de komende drie maanden en de voorraden gereed product.

Duitsland is een belangrijke afzetmarkt voor de Nederlandse industrie. Het vertrouwen van Duitse producenten is in september minder negatief dan in augustus (Eurostat). De gemiddelde dagproductie van de Duitse industrie was in augustus 0,7 procent lager dan een jaar eerder. Ten opzichte van juli steeg de Duitse productie met 0,5 procent (Destatis).


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.