"Generatie Z brengt frisse wind op de werkvloer"

Annelies Boonstra is Retail Expert en Business Consultant. Ze heeft succesvolle retailconcepten neergezet zoals het bol.com Home & Living platform en fonQ Private Label.

Ze schrijft wekelijks een column voor Wonen360 met deze week als onderwerp: De Generatie Z op de Werkvloer.

"Laten we eerlijk zijn, de manier waarop we werk zien en beleven is de laatste jaren behoorlijk opgeschud. Mensen verwachten simpelweg meer van hun baan. Ze willen een diepere connectie tussen hun werk en hun persoonlijke groei en vrijheid.

Maar hier is het addertje onder het gras: hoewel deze veranderingen plaatsvinden, lijken veel bedrijven nog vast te zitten in het oude stramien. Ze denken nog steeds dat werk draait om de vaardigheden die je op je cv kunt zetten. Maar eigenlijk moeten we breder denken en ons richten op iets groters en meeslepender: hoe we werknemers écht kunnen motiveren en betrekken.

En dan hebben we Generatie Z, die de boel flink opschudt met hun eigen kijk op werk.

Generatie Z, de jongeren geboren tussen 1997 en 2012, hebben een totaal andere kijk op werk en carrière. Ze willen flexibiliteit, autonomie en betekenis in wat ze doen. Het draait voor hen niet alleen om het geld, maar ook om werk dat in lijn ligt met hun waarden en persoonlijke groeiambities.

Het gaat niet langer enkel om het afvinken van vaardigheden op een lijstje. Het draait om meer dan alleen een pingpongtafel in de pauzeruimte. Het gaat om het creëren van een werkomgeving waarin leren, groeien en bijdragen aan een groter geheel centraal staan.

Dus, wat kunnen bedrijven doen om met deze veranderingen mee te gaan? Het begint met een bredere blik op hoe werknemers presteren en zich betrokken voelen. Dat betekent kansen bieden voor ontwikkeling, samenwerking aanmoedigen en een bedrijfscultuur creëren die individuele groei en bijdragen aan de gemeenschap waardeert.

Kortom, Generatie Z brengt een frisse wind op de werkvloer", besluit Annelies.

Meer informatie:
Annelies Boonstra
annelies@retailimpuls.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.