vt wonen&design beurs en Huis & Energie in volle gang

2 beurzen ineen moet tot meer bezoekers leiden

De vt wonen&design beurs met het Huis & Energie district trapten gisteren, dinsdag 3 oktober af in de Expo Greater Amsterdam te Vijfhuizen. Met geselecteerde woonbedrijven, tientallen experts met duurzame woonoplossingen, inspirerende talks in het woon- en energytheater, persoonlijk advies van interieurstylisten. Het is er tot en met 8 oktober allemaal te vinden voor de duizenden consumenten die zijn of haar huis willen veranderen, verbouwen of verduurzamen.

Dinsdag 3 oktober was het Business Tuesday, een dag voor de interieurprofessionals. Volgens de organisatie was het ''een groot succes''.

Naast de tientallen exposanten zijn er de welbekende stijlhuizen te vinden van de DPG magazines: vtwonen, Stijlvol Wonen, Ariadne at Home en Wonen Landelijke Stijl. Ook de redactie van Wonen360 nam een kijkje en maakte hier een verslag van.

Het is de tweede keer dat de beurs in de Expo Greater hallen werd gehouden. Het expositiegebouw dat een glazen dak heeft, geeft altijd een gezellige sfeer, zeker wanneer het wat donkerder wordt in de hallen en gezellige lichtjes nog meer sfeer brengen.

Opvallend was de beurs Huis & Energie die er dit jaar toegevoegd was. De meningen waren hierover verdeeld. De een vond het een super goede aanvulling omdat het een bredere doelgroep aanspreekt en het meer bezoekers trekt. De ander vond het niet passen bij een interieur- en woonbeurs.

Qua nieuwe stijlen en innovatieve producten waren dezelfde trends, als die we op vakbeurzen in Parijs al hebben gezien, doorgetrokken naar de consumentenbeurs. Zo was er veel kleur te zien, ook in de inspiratiehuizen, maar daarnaast toch ook nog veel neutrale kleuren en de populaire Japandi stijl. Ook kan men niet om duurzaamheid heen, dat zowel in vloeren, installaties voor nieuwbouw en renovatie worden toegepast in de producten.


Links het bad van Mastello en rechts geen stalen deur, maar een van hout van Indudoors: nieuwe trend!


De Gardentub in meerdere kleuren trok veel bekijks en er was er zelfs 1 te winnen!


Blik op het eet- en drinkgedeelte nog vroeg in de ochtend. 's Middags zat het goed vol.


Het vtwonen stijlhuis dat als een warm nest-clubhuis werd ingericht door meerdere vtwonen stylisten.


Een blik in het huis van Ariadne at Home, waar veel neutrale, zachte kleuren zijn toegepast.


Het inspiratiehuis van Wonen Landelijke Stijl in kerstsfeer aangekleed.


Gedeelte waar lezingen en inspirerende talks werden gehouden.


Links de sfeervolle stand van Solo Gietvloeren en rechts een blik in het Stijlvol Wonen inspiratiehuis, waar The Desert is Coming, als thema centraal staat.


vanhuus maakte haar debuut op de beurs. Het levert hoogwaardige keramische tegels voor ruimtes in huis.


Jerry Severins van Wave bij de allernieuwste aanwinst Buckets, die hij zelf ontworpen heeft. ''Echt een innovatief product, waar we enorm trots op zijn!''

De komende dagen zullen we de inspiratiehuizen wat specifieker toelichten met foto's en de thema's met bijbehorende moodboards die gebruikt zijn om de huizen in te richten.

De woonbeurs is nog tot en met zondag 8 oktober te bezoeken.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.