Meer dan helft van Nederlanders ervaart stress door rommelig huis

Maar liefst 6 op de 10 Nederlanders ervaart stress door
een rommelig huis. Dat blijkt uit consumentenonderzoek uitgevoerd in opdracht van Blokker, onder een representatieve groep Nederlanders. Nu het najaar start en mensen meer tijd binnenshuis doorbrengen, vindt Blokker het belangrijk te weten wat de consument drijft en waar zij zich mee bezig houden als het gaat om het creëren van gezelligheid.

In een land waar thuis en gezelligheid vaak hand in hand gaan, ervaren mensen gevoelens van jaloezie en onzekerheid over hun eigen wooninrichting. Eén op de drie (34%) mensen is weleens jaloers op het interieur van anderen en bijna een kwart (23%) zou willen dat hun eigen huis gezelliger was. Bovendien weet bijna één op de vijf niet goed hoe ze hun interieur gezelliger kunnen maken. Ondanks de jaloerse gevoelens vindt 73% van de mensen hun eigen huis wél gezellig.


Klik op de afbeelding om hem te vergroten.

Van buiten naar binnen
Na de zomer speelt het leven zich weer meer binnenshuis af. Meer dan de helft (57%) van de respondenten vindt de winter het gezelligste seizoen en Kerstmis is voor 51% hét moment om het huis gezellig te maken. Daarmee wordt duidelijk dat de seizoenen en sfeer nauw met elkaar verbonden zijn.

Sfeermakers
Om het gezellig te maken, wisselt maar liefst vier op de vijf (79%) mensen weleens iets in hun interieur. Er wordt vooral gewisseld met bloemen en planten (70%), lampen (63%) en kussens (61%). Opvallend is dat jongeren anders naar hun inrichting kijken. Drie op de vijf jongvolwassenen tussen de 18 en 30 jaar (60%) wisselt het liefst met kaarsen(houders) en twee op de vijf (40%) van deze leeftijdsgroep gebruikt boeken om het gezellig te maken.Mannen en vrouwen denken anders over gezelligheid en rommel
Interessant is dat vrouwen het hele jaar door aanpassingen doen om het huis gezellig te maken (50%), terwijl mannen minder vaak de behoefte voelen om hun leefruimte aan te passen (33%). Daarnaast kan een rommelig huis, vooral onder vrouwen, leiden tot stress. Maar liefst twee derde van de vrouwen (66%) ervaart stress als het huis niet opgeruimd is. Mannen hebben daar minder last van; meer dan de helft van de mannen (54%) ervaart géén stress als het huis rommelig is.

"Je thuis is bedoeld als een plek voor rust en ontspanning. Blokker kan helpen om gevoelens van stress en onzekerheid weg te nemen, omdat wij alles in huis hebben om een opgeruimd en sfeervol huis te creëren. Wij zijn immers niet voor niets al jaren dé expert op het gebied van huishouden en gezelligheid”, zegt Jeanine Holscher, CEO van Blokker.

Meer informatie:
Blokker
www.blokker.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.