Werkonderbrekingen voor cao Houthandel

FNV Bouwen & Wonen roept vandaag (maandag 2 oktober) zijn leden in de houthandel op tot werkonderbrekingen voor een goede, nieuwe cao bij ca. negen bedrijfsvestigingen van Jongeneel en PontMeyer in Den Bosch, Eindhoven, Oss en Tilburg. In de Houthandel werken circa 6000 werknemers. De vorige cao liep op 31 maart dit jaar af.Ultimatum afgewezen
Op 22 september stuurde FNV Bouwen & Wonen een ultimatum naar de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Houtondernemingen (VVNH) voor een goede, nieuwe cao. Jongstleden vrijdag om 18.00 uur liep het ultimatum af. De VVNH liet weten niet op de gestelde cao eisen in te willen gaan.

Het is menens
FNV actiecoördinator Dennis Vereggen: "Nu de VVNH ons ultimatum heeft afgewezen, gaan we over tot acties. Dit is de aftrap. Vanaf nu laten we de VVNH zien dat het onze leden menens is. We beginnen bij een aantal houthandel-bedrijven in Noord-Brabant. Onze eis van gemiddeld 10 % structurele loonsverhoging voor alle werknemers, dus ook voor de groep ‘boven cao’ers’, blijft staan. De komende periode zullen op veel meer plekken in het land acties gevoerd worden. Onze leden zijn er klaar voor. Net zolang tot aan onze gerechtvaardigde cao-eisen is voldaan!"

Belangrijkste cao-eisen
Looptijd
Een cao met een looptijd van één jaar, van 1 april 2023 tot en met 31 maart 2024.

Loonontwikkeling
Per 1 juli 2023 een structurele verhoging van alle maandsalarissen met € 100 bruto (op fulltime basis) én daarbovenop een verhoging van 6% voor alle salarisschalen, daadwerkelijk betaalde bruto salarissen en overige emolumenten.

Boven cao
De loongrens waardoor een grote groep werknemers in de sector buiten de cao valt, wordt opgeheven waardoor alle werknemers van houthandel-bedrijven onder de cao komen te vallen.

Reiskosten
Een reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer van 0,21 eurocent per kilometer.

Ploegendienst
De leeftijd waarop ploegendienst geweigerd mag worden, wordt niet verhoogd.

Pensioenregeling
De jaarlijkse verhoging van de franchise wordt bevroren tot het niveau van de franchise van de pensioenregeling voor de Meubelindustrie.

Zwaarwerkregeling
Er komt een protocolafspraak om verder te praten over de invoering van een zwaarwerkregeling.

Bron: FNV


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.