Light + Building 2024: Een Symbiose van Verlichting en Verbonden Gebouwentechnologie

Moderne gebouwentechnologie staat voor efficiënt energiegebruik, individuele verbeteringen in comfort en gemak, evenals algehele veiligheid en beveiliging. Verlichting is een fundamenteel bouwsteen van de gebouwde wereld. Het zet niet alleen visuele accenten en combineert esthetisch met de architectuur onder ideale omstandigheden, maar biedt ook functionele voordelen. Light + Building in Frankfurt am Main van 3 tot 8 maart 2024 bestrijkt het spectrum van intelligente verlichtingstechnologie tot toekomstgerichte thuis- en gebouwentechnologie.

Dankzij deze ongeëvenaarde combinatie is 's werelds toonaangevende vakbeurs voor verlichting en gebouwentechnologie de belangrijkste internationale ontmoetingsplaats voor experts, fabrikanten, planners, architecten en investeerders, die allemaal gebruik maken van deze innovatieshow om toekomstgerichte oplossingen te ontdekken. Bovendien ligt de nadruk op de uitwisseling van kennis, het leggen van nieuwe zakelijke contacten en het opdoen van inspiratie. "Light + Building is het ideale platform om de nieuwste ontwikkelingen te vinden en in gesprek te gaan met experts uit de internationale sector. Nergens anders is deze directe combinatie van verlichtingsdeskundigheid en vooruitstrevende thuis- en gebouwentechnologie te vinden", zegt Light + Building Directeur Johannes Möller.

Als toonaangevend platform voor de sector belicht Light + Building de onderwerpen die een beslissende invloed hebben op de exposanten. "De manier waarop mensen leven, werken en interageren in steden en gebouwen verandert voortdurend. Daarom moet de gebouwentechnologie van morgen in staat zijn om zich aan te passen aan de veranderende en uiteenlopende eisen die eraan worden gesteld. We hebben interfaces nodig voor nieuwe energiebronnen, de systemen moeten interoperabel zijn en efficiënte werking moet vanzelfsprekend zijn op het gebied van emissies en economische efficiëntie", legt Johannes Möller uit. Elektrificatie vormt de hoeksteen voor grotere duurzaamheid en een bouwsector die in staat is om aan toekomstige eisen te voldoen. Dienvolgens is het motto van 's werelds toonaangevende vakbeurs in 2024 'Be Electrified'.

Gebaseerd op dit motto specificeren drie belangrijke thema's - 'Duurzaamheid', 'Connectiviteit' en 'Werk + Leven' - de factoren die essentieel zullen zijn voor wonen, werken en mobiliteit in de wereld van morgen. Gedurende Light + Building vormen ze de rode draad voor lezingen, rondleidingen en speciale shows.

Weerspiegeling van de sector: de belangrijkste thema's
Het thema 'Duurzaamheid' draait om systemen en benaderingen die bijdragen aan een economisch en milieuvriendelijker bouwsector, zoals de integratie en opslag van groene energie en efficiënt energiebeheer. Duurzaamheid speelt echter ook een belangrijke rol in zowel de gebruikte materialen als het productieproces.

Het thema 'Werk + Leven' behandelt de veranderende eisen met betrekking tot mobiliteit en waar we wonen en werken, evenals productie- en verkoopgebieden en de stedelijke context. Of we nu op afstand werken vanuit huis of ontmoetingsplaatsen zoeken voor sociale interactie in een industrieel gebouw, het slimme huis en de slimme gebouwen van morgen zijn ontworpen om beide mogelijk te maken. Er wordt speciale aandacht besteed aan het onderwerp licht en verlichting in al zijn facetten. Hier wordt innovatieve technologie gecombineerd met trendsettend ontwerp voor meer comfort. Trends in al hun aspecten spelen hier een belangrijke rol. Ze beïnvloeden het ontwerp van armaturen en ontwerpelementen in gebouwen.

Het 'Werk + Leven' thema gaat over de veranderende eisen met betrekking tot mobiliteit en waar we wonen en werken, evenals productie- en verkoopgebieden en de stedelijke context. Of we nu op afstand werken vanuit huis of ontmoetingsplaatsen zoeken voor sociale interactie in een industrieel gebouw, het slimme huis en de slimme gebouwen van morgen zijn ontworpen om beide mogelijk te maken. Er wordt speciale aandacht besteed aan het onderwerp licht en verlichting in al zijn facetten. Hier wordt innovatieve technologie gecombineerd met trendsettend ontwerp voor meer comfort. Trends in al hun aspecten spelen hier een belangrijke rol. Ze beïnvloeden het ontwerp van armaturen en ontwerpelementen in gebouwen.

De Light + Building beurs vindt plaats van 3 tot en met 8 maart 2024.

Meer informatie:
Light + Building
www.light-building.messefrankfurt.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.