FNV staat op achterste poten na ondergang van Big Bazar:

"Winkeleigenaren spelen een pervers financieel spel over de rug van medewerkers"

Koopjesketen Big Bazar is dinsdag 26 september failliet verklaard. Zo’n 1300 medewerkers van 120 winkels verliezen hun baan. Personeel van Big Bazar heeft maandag toch geen loon uitbetaald gekregen over de maand september. "Helaas moeten we jullie laten weten dat de lonen niet uitbetaald zullen worden. Wij willen dit heel graag voor jullie doen en we beschikken over de middelen om dit nog te kunnen doen voor jullie", kregen de werknemers te horen.

Dinsdag bleek in berichtgeving rond het faillissement dat de (voormalige) eigenaar van Big Bazar, de Mirage Groep, zich gemeld heeft als schuldeiser. Onder het personeel is veel boosheid, zegt Linda Vermeulen van FNV Handel. "Deze mensen hebben altijd met hart en ziel gewerkt in de winkels. Zij weten totaal niet waar zij aan toe zijn, terwijl de eigenaren van Big Bazar en moederbedrijf Mirage Groep een financieel spel spelen over hun hoofden."Vermeulen vervolgt: "Het is diep triest van de eigenaren om te zeggen dat het faillissement aan de loonkosten ligt. De lonen in de winkelstraat zijn zo’n beetje het laagst van heel Nederland. Het is onbeschaamd hoe de winkeleigenaren nu de rekening neerleggen bij werknemers, maar ook bij de samenleving. Immers: de loondoorbetaling via het UWV wordt deels betaald van ons gemeenschapsgeld."

De FNV vindt dat er meer wettelijke maatregelen moeten komen om 'dit soort perverse financiële handelingen' in de toekomst te voorkomen. "De winkelstraat heeft ondernemers nodig met hart, in plaats van financiële jongens die winkels alleen maar gebruiken als financieel vehikel. Een wettelijke maatregel kan zijn om eigenaren van winkelketens die de samenleving zo veel schade toebrengen te verbieden om hiermee door te gaan. Een winkelverbod als het ware."

Meer informatie:
Big Bazar
www.bigbazar.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.