"De Ploeg’s reis van 1923 tot 2023 is er een van evolutie, innovatie en tijdloosheid"

In het jaar 1923 zag een merk het levenslicht dat haar stempel wilde drukken in de wereld van interieurontwerp en textiel. De Ploeg viert nu zijn 100-jarig jubileum en laat een erfenis van ambacht, vakmanschap en tijdloos ontwerp achter. Met diepe wortels in het verleden en een oog gericht op de toekomst, heeft De Ploeg een plek veroverd in de harten van textiel- en ontwerpliefhebbers wereldwijd.De Ploeg heeft de afgelopen 100 jaar aan de weg getimmerd. Opgericht als coöperatieve weverij van huishoudtextiel. Sinds de jaren twintig van de vorige eeuw geniet De Ploeg bekendheid als leverancier van gordijn- en meubelstoffen. In de vijftiger jaren werd het bedrijf toonaangevend als een van de voortrekkers van de stroming ‘Goed Wonen’.

In een tijd waarin massaproductie de boventoon voert, heeft De Ploeg vastgehouden aan de traditionele waarden van vakmanschap. Dit is niet alleen te zien in de duurzaamheid van hun ontwerpen, maar ook in de kwaliteit van de collectie. De toewijding aan vakmanschap zorgt ervoor dat elk gordijn en meubelstof van De Ploeg niet alleen een functioneel element is in een interieur, maar een kunstwerk op zich.Tijdloos ontwerp
Een opmerkelijk kenmerk van De Ploeg is het vermogen om tijdloos ontwerp te creëren. Terwijl trends komen en gaan, hebben de ontwerpen van De Ploeg de tand des tijds doorstaan. Deze tijdloosheid is geen toeval, maar het resultaat van zorgvuldig gecureerde ontwerpprocessen en een diepgaand begrip van esthetiek. De ontwerpen van De Ploeg kunnen decennia overstijgen, naadloos passend in verschillende stijlen en generaties.

Een terugblik
De rijke historie van De Ploeg vormt de kern van het 100-jarig bestaan. Van bescheiden begin tot wereldwijd icoon, de reis van De Ploeg is doorspekt met mijlpalen en innovaties. Via de historie-pagina van De Ploeg kunnen liefhebbers en klanten zich onderdompelen in het verleden, van de allereerste creaties tot de hedendaagse collecties die voortbouwen op een eeuw van ervaring.Feest in Bergeijk
Het centrum van het 100-jarig jubileumfeest bevindt zich in Bergeijk, waar De Ploeg ooit zijn wortels heeft gevestigd. De expo ‘Oog voor Ploegstoffen’ in het cultuurhuis is een viering van de veelzijdigheid en schoonheid van De Ploeg’s stoffen door de jaren heen. Bezoekers worden meegenomen op een reis door de tijd, waar vintage Ploegstoffen naast hedendaagse creaties worden tentoongesteld.

Een bijzonder hoogtepunt van de expo is de onthulling van originele ontwerpschetsen van Frits Wichard, de visionaire geest achter veel van De Ploeg’s meest iconische ontwerpen. Dit biedt een zeldzame blik in het creatieve proces dat heeft geleid tot de tijdloze ontwerpen waar het merk om bekend staat.Blik op de toekomst
Terwijl De Ploeg zijn 100-jarig bestaan viert, werpt het ook een blik op de toekomst. Met een voortdurende toewijding aan kwaliteit, vakmanschap en tijdloos ontwerp, zal De Ploeg ongetwijfeld nog vele generaties blijven inspireren. In een wereld waarin trends komen en gaan, zal De Ploeg altijd een constante bron van inspiratie zijn voor diegenen die waarde hechten aan schoonheid, duurzaamheid en ambacht.

De Ploeg’s reis van 1923 tot 2023 is er een van evolutie, innovatie en tijdloze schoonheid. Terwijl we het 100-jarig jubileum vieren, herinneren we ons de kernwaarden van ambacht, vakmanschap en tijdloos ontwerp die De Ploeg hebben gemaakt tot wat het vandaag is. En terwijl we vooruitkijken naar de volgende eeuw, weten we dat De Ploeg’s erfenis van schoonheid en kwaliteit nog lang zal voortduren.

Meer informatie:
De Ploeg
+31 (0)492 38 65 00
info@deploeg.com
www.deploeg.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.